ODBOJKA

VIDEO Incident na utakmici hrvatskih odbojkaša. Sudac dijelio crvene kartone

Screenshot: YouTube

HRVATSKA muška odbojkaška reprezentacija u susretu drugog kola skupine E kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2023. godine izgubila je na gostovanju u Glyfadi od Grčke 3:0 (25:12, 25:23, 25:15) Hrvatska je bila konkurentna samo u drugom setu tijekom kojega je bila u stalnom vodstvu sve do rezultata 23:22, no onda je Grčka osvojila tri poena zaredom te riješila i tu dionicu u svoju korist.

U trećem setu, nakon jednog grčkog bloka na Marku Sedlačeku, srednji bloker Ivan Mihalj prošao je ispod mreže na protivničku polovicu, a to je protivno pravilima. Naguravao se s grčkim igračima, no do ozbiljnijeg sukoba nije došlo. Sudac je dao crvene kartone Mihalju te Grku Athanasiosu Protopsaltisu, koji su se na kraju rukovali i pomirili.

"Definitivno naša najgora utakmica ovog ljeta. Ušli smo jako nedisciplinirano, brzo su nas nagazili sa servisom, nismo se dobro snašli u njihovoj igri. Pokušali smo poslije sa zamjenama, ali to nije urodilo plodom. Ne možemo puno pozitivnog izvući iz ove utakmice, svu odgovornost trebaju preuzeti igrači. Sigurni smo da se ovakva utakmica neće ponoviti" rekao je reprezentativac Petar Đirlić, stoji na službenim stranicama Hrvatskog odbojkaškog saveza.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ UTAKMICU GRČKE I HRVATSKE

Hrvatska ima pobjedu i poraz

Nakon dva odigrana kola Hrvatska ima pobjedu i poraz. Prije četiri dana je s 3:0 u Osijeku savladala Cipar, dok je Grčka na vrhu ljestvice s dvije pobjede. U skupini su još Cipar, koji je na omjeru 1:1, te Norveška s dva poraza. Izravni plasman na EP izborit će pobjednik skupine te još pet od sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Sljedeći susret Hrvatska će igrati u srijedu u osječkom Gradskom vrtu protiv Norveške. Predstoje još ogledi u Norveškoj 14. kolovoza, domaći dvoboj protiv Grčke 17. kolovoza i gostovanje na Cipru 20. kolovoza.

Pročitajte više