Video: Pomozite nam da izbavimo Rusanovu iz neznanja

"NISMO upoznati s činjenicom da se protiv Željka Širića vodi kazneni postupak", odgovorio nam je Zorislav Srebrić na pitanje zašto je šokiran uhićenjem čovjeka kojim

U međuvremenu, Željko Širić je uhićen, prema neslužbenim informacijama, zbog primanja mita i zloporabe položaja.

Isti odgovor u Kući nogometa slušamo već godinama. Srebrić nije kriv, on samo izvanredno koristi manjkavosti u zakonima. Nedavno su usvojene nove izmjene Zakona o sportu koji izriče da su pravosudna tijela dužna o pravomoćnoj presudi obavijestiti pravnu osobu u kojoj pravomoćno osuđena osoba obavlja poslove, dužnosti ili funkcije, kao i da o presudi obavijesti nadležno registarsko tijelo. Isto, nažalost, ne vrijedi i u slučaju započetog kaznenog progona.

Zato Srebrić "ne zna" da se protiv Uljana i Vićana već godinama vode kazneni postupci, iako tu informaciju može provjeriti vrlo lako, na stranicama DORH-a. Kao što je vijest o kaznenoj prijavi protiv Željka Širića mogao čekirati na stranicama MUP-a. Predložili smo Srebriću da osnuje poseban odjel u HNS-u koji bi se bavio istraživanjem medijskog sadržaja te praćenjem web stranica institucija, ako im je već toliko stalo da se riješe sumnjivih ljudi i njihovih djela. Pogledajte u videu kako je tekao taj zanimljiv razgovor.

"Nemam saznanja o istrazi protiv Vićana. Imate li vi neko saznanje?", drži se Srebrić koji je kao glavni tajnik HNS-a zapravo čuvar zakonitosti Kuće nogometa, koja grca od afera.

Ipak, on ne osjeća odgovornost.

Zaista nas boli da je jedan tako inteligentan čovjek u vječnom neznanju. Zato će Index i dalje javljati Rusanovoj da se vode kazneni postupci protiv članova Markovićeve vlade. Pozivamo i naše čitatelje da pomognu kako bismo izbavili HNS iz neznanja.

Pročitajte više