EUROPSKO PRVENSTVO

Izbornik Šoštarić: Cure su toliko toga uložile u sve ovo, željele su to

Foto: EPA

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija se plasirala u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj zahvaljujući pobjedi protiv Njemačke u posljednjem kolu druge faze natjecanja.

Hrvatska je slavila rezultatom 23:20, a izbornik Nenad Šoštarić, baš kao i nakon pobjede protiv Rumunjske, nije bio spreman za puno više od zahvala.

Šoštarić je reprezentaciju odveo na tri velika natjecanja

"Ja sam do neba ponosan na cure, na sve članove stručnog stožera, na sve koji su vjerovali u nas. Od prvog dana treninga radile su i više nego odlično, toliko toga su uložile u sve to, željele su sve to. Čestitam svima i ponosan sam, hvala vam. Nema tu puno riječi, mogu samo suzu pustiti", rekao je Šoštarić, koji je reprezentaciju preuzeo 2017. godine.

Do sada je rukometašice već odveo na jedno Europsko prvenstvo, 2018. godine, a plasmanom u polufinale EP-a u Danskoj Hrvatska je izborila i nastup na SP-u sljedeće godine u Španjolskoj.

Hrvatska svoj polufinalni susret igra od 18 sati u petak 18. prosinca. Protivnik će biti Rusija ili Francuska, ovisno o ishodu večernjeg susreta Rusije i Danske. Ako Rusija pobijedi, bit će prva u skupini i protivnik Hrvatskoj. U protivnom, to će biti Francuska. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više