Video: Jednonogo emiratsko čudo od djeteta spašava Dinamo!

NIJE profesionalac, ali je jedan od najboljih u freestyle nogometu. Ništa ga ne može spriječiti u njegovom naumu, igra čak i kada ima polomljenu nogu.

Dinamo je novu potencijalnu akviziciju za proljetni dio prvenstva pronašao u dalekim Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Doista se čini kako se polako obistinjuju riječi izvršnog dopredsjednika zagrebačke momčadi Zdravka Mamića, koji je još prošloga ljeta rekao da Modri neće kupovati bilo što.

U Dubaiju ga snimio ruski skaut koji radi za Dinamo?

Prema pisanjima medija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na probu u zagrebački Dinamo dolazi Maher Ali, 18-godišnji freestyle nogometaš iz Abu Dhabija koji je svojim neviđenim talentom zadivio nogometnu javnost.

Kako pišu njihovi mediji, ruski skaut koji radi za zagrebački Dinamo, snimio ga je na jednom natjecanju te odmah odlučio da momak mora doći na probu u hrvatsku momčad. Navodno je ovaj neimenovani skaut bio apsolutno fasciniran svime što Ali ima za pokazati te je odlučio proslijediti informacije Dinamovcima koji ga žele vidjeti na probi u zimskoj pauzi.

Tehnicirao s nogom u gipsu i impresionirao Edgara Davidsa

Naime, ovaj igrač je impresionirao na natjecanju Red Bull Street Style u Dubaiju, zapravo natjecanju u freestyle nogometu. Ovo natjecanje uključuje dvoboj dva suparnika, u ringu promjera sedam metara, a cilj je napraviti što više trikova u svega tri minute i biti što skladniji s glazbom koja se pušta u pozadini. Suci su među ostalima na ovom natjecanju bili Edgar Davids te Brazilac Falcao.

Maher Ali se dugo pripremao za ovo natjecanje da bi samo dva dana prije početka natjecanja u Dubaiju doživio veliku tragediju. Slomio je nogu, ali nije odustao od nastupa.

"Trenirao sam šest mjeseci, svaki dan minimalno dva sata tehniciranja, moja slika je bila u svim novinama, no onda sam dva dana prije početka natjecanja sam polomio nogu. No, majka mi je rekla da jednostavno moram nastupiti na tom natjecanju. Malo sam se bojao, ali sam bandažirao nogu te ipak nastupio, iako je bilo jako teško", kaže Maher Ali.

Nije profesionalac, ali bi mogao to u Dinamu postati

18-godišnji Maher Ali u freestyle nogometu nastupa za Ujedinjene Arapske Emirate iako je Egipćanin.

"Malo je čudno nastupati za Ujedinjene Arapske Emirate kada si Egipćanin. Nema puno stranaca, ima još nekoliko igrača iz Kuvajta, Katara i Omana. Sljedeće se godine prvenstvo održava u Africi, a nadam se da ću onda nastupiti za moj Egipat i nešto postići. Možda do tada i budem pravi profesionalac. Moji roditelji me motiviraju i nadam se da ću uspjeti. Zapravo ovdje u Emiratima treniram sam, nitko se ne bavi freestyle nogometom, nemam od koga učiti ili podijeliti svoja iskustva. No, kao što kažem, možda postanem profesionalac, mogao bi uskoro u Europu na probu ", rekao je Maher Ali.

Mediji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima naveliko su se raspisali o njegovom odlasku u Hrvatsku sljedećih tjedna. Pišu da bi mu Dinamo mogao ponuditi profesionalni ugovor te da bi to za njega bio odličan potez, jer se radi o deseterostrukom prvaku Hrvatske, u kojemu su ponikli igrači poput Bobana, Modrića te Eduarda.

M.Š.
Foto: Screenshot

Pročitajte više