Video: Jerko Leko zabio dva gola za pobjedu Bucaspora u derbiju turskog začelja

POMALO zaboravljeni nekadašnji hrvatski reprezentativac odlučio je utakmicu njegovog Bucaspora i Konyaspora  u 21. kolu turske Superlige. S obzirom na pozicije na ljestvici bio je to klasični derbi začelja.

Bucasport je dvoboj dočekao kao pretposljednji, dok je Konyaspor bio mjesto iznad njega (oba kluba su imala po 15 bodova prije početka ogleda).

Ipak, situacija se promijenila nakon 90 minuta u Buca Areni jer je domaća momčad slavila 3-2. Junak u toj pobjedi je bio 30-godišnji hrvatski nogometaš Jerko Leko koji je postigao dva od tri pogotka. Bio je to njegov devetnaesti nastup za Bucaspor i prvi pogoci.


Aydin je već u 8. minuti donio domaćinu prednost, no situacija u 22. minuti i nije izgledala toliko lijepo za Bucaspor budući da je već dotad Colgecen zaradio dva žuta kartona (isključujući crveni).

No, do 62. minute nije bilo promjene rezultata, a tada je gostujući igrač Yavuz skrivio jedanaesterac, zaradio drugi žuti karton, a Jerko Leko zabio za 2-0. Gosti su nisu predavali, a unutar samo šest minuta je Poljak Robak postigao dva pogotka i u 70. minuti je semafor pokazivao 2:2.

Ipak, zadnju je riječ na utakmici opet imao Jerko Leko koji je u 77. minuti postigao ključni pogodak i donio pobjedu 3:2.

Turska Superliga, 21. kolo:

Bucaspor - Konyaspor 3:2 (Aydin 8, Leko 62-11m, 77 / Robak 65, 70)

Redoslijed: 1. Trabzonspor 44 (-1), 2. Bursaspor 44 (-1), 3. Fenerbahçe 42 (-1)..., 15. Bucaspor 18..., 17. Konayspor 15...

Pročitajte više