SERIE A

VIDEO Jović zabio prvi gol u Serie A

Foto: EPA

FIORENTINA je pobijedila Cremonese 3:2 u prvom kolu Serie A. Dojučerašnji drugoligaš pao je u 95. minuti, a prvi pogodak za Fiorentinu zabio je Luka Jović, koji je ovog ljeta pristigao iz Real Madrida. Fiorentina je povela golom Giacoma Bonaventure u 16. minuti. Gost se vratio tri minute kasnije golom Davida Okerekea. Prvijenac u dresu Fiorentine zabio je Luka Jović u 34. minuti na asistenciju Riccarda Sottila.

Prvi gol Jovića za Fiorentinu

Jović oživljava karijeru

Srpski centarfor rutinski je završio akciju domaće momčadi za novo vodstvo. U 44. minuti Cremoneseu je isključen veznjak Gonzalo Escalante, no u 68. minuti Matteo Bianchetti zabio je za 2:2. Pobjedu Fiorentini donio je veznjak Rolando Mandragora u 95. minuti. Mandragora je ovog ljeta došao u Fiorentinu iz Torina.

Luka Jović je 2019. prešao iz Eintracht Frankfurta u Real Madrid za 63 milijuna eura. Na kraju je Real pustio Jovića u Fiorentinu, i to besplatno, bez odštete, samo da ga se riješi. Jović je, naime, za dvije i pol godine u Realu ostvario mizeran učinak od tri gola i pet asistencija u 51 utakmici. Sada u Fiorentini pokušava oživjeti karijeru.

Pročitajte više