Video: Kako izgleda autobus uništen bakljama i kamenjem, u kojem tek srećom nije bilo mrtvih

"ČIM se autobus zaustavio na semaforu, iz grmlja su izletjeli deseci napadača koji su nas počeli gađati kamenjem, bakljama i molotovljevim koktelom. Uspaničeni vozač zaustavio je bus upravo kada je na njega doletjela boca sa zapaljivom tekućinom."

> Simpatizeri PAOK-a predsjedniku kluba: Vraćajte igrače u Solun, ubit će nas ovdje!

> "Ovo je napad na Dinamo": Klub ne može biti kažnjen, ali sramota je svjetska

> Grkinja ozlijeđena u napadu: Nisam ovo očekivala u Hrvatskoj, o kojoj sam čula sve najbolje

> Kamenjem i bakljama na autobus s navijačima PAOK-a, ozlijeđeno 11 osoba!

Ovako je Spyros Milioridis, član uprave PAOK-a, opisao stravične trenutke za 50-ak Grka iz autobusa dok su ih na cesti između novozagrebačkih kvartova Utrine i Sopota napadali razulareni huligani.

"Zaustavili smo se na semaforu, ispred nas je bio kombi i odjednom nas je okružilo stotinjak maskiranih ljudi. U autobusu se odmah našle tri baklje, od kojih je jedna zapalila sjedalo. Razbijali smo stakla kako bi pokušali izaći jer se vozač uspaničio i nije htio otvoriti vrfata, što nas je dovelo u bezizlaznu situaciju - bus je gorio, a mi nismo mnogli vani."

"Policija nije napravila ništa kako bi nam pomogla"

Naravno i Miliordis je svjedočio ozljedama u panikom i vatrom zahvaćenom autobusu: "Pri tome je troje putnika iz našeg autobusa ozbiljnije ozljeđeno - djevojkama su razbijeni ruka i nos, a ranjen je i još jedan muškarac. Spašeni smo čudom, ali razočaran sam postupkom hrvatske policije koja ništa nije napravila kako bi nam pomogla."

Pročitajte više