Košarka

VIDEO Kansas osvojio NCAA titulu nakon nevjerojatnog preokreta

Foto: Profimedia

SVEUČILIŠTE Kansas City sinoć se okitilo naslovom prvaka u američkoj sveučilišnoj košarci. U finalu NCAA lige bili su bolji od North Caroline, i to nakon što su gubili 15 razlike na poluvremenu, u jednom trenutku u prvom poluvremenu bilo je i -16, ali Kansas je na kraju uspio preokrenuti i ostvariti pobjedu.

North Carolina je vodila 40:25 nakon prvog poluvremena, ali u nastavku se Kansas uspio vratiti i na kraju u drami zasluženo pobijediti. Pet sekundi prije kraja, dok je njegova momčad vodila tri razlike, Harris iz Kansasa je nagazio liniju i dao novu šansu protivniku. Lopta je išla na Loua, koji je bio u teškoj poziciji i nije uspio zabiti tricu, pa je ostalo 72:69.

Jayhawksi su tako nakon petnaestak godina osvojili titulu, drugu pod vodstvom trenera Billa Selfa. Prvu je ekipi donio Mario Chalmers, kasniji NBA prvak s Miami Heatom, kada je trojkom donio produžetak protiv Memphisa i kasnije pobjedu.

Wilson i McComack ubacili su po 15 poena za pobjednički tim, a po 12 Braun i Ochai Agbaji, koji je proglašen igračem utakmice, a uskoro bi mogao biti izabran i kao lottery pick na NBA draftu. Braun je dodao i 12 skokova, a dvoznamenkast broj skokova imao je i McComack (10). Na suprotnoj strani po 15 poena zabili su Bacot i Davis, a po 13 Maneke i R.J. Davis.

Pročitajte više