VIDEO Kaos na VN Australije. Verstappen slavio nakon neviđene drame na kraju utrke

Foto: EPA

NIZOZEMAC Max Verstappen (Red Bull) pobijedio u ludoj utrci VN Australije nakon što je i krenuo s pole positiona, svog prvog ikad u Melbourneu. Aktualni svjetski prvak slavio je ispred britanskog vozača Lewisa Hamiltona (Mercedes) na drugom i Španjolca Fernanda Alonsa (Aston Martin) na trećem mjestu.

Kraj utrke obilježila je prava drama. Kevin Magnussen je u 55. od 58 krugova ostao bez zadnje desne gume, a to se dogodilo na dosta neuredan način pa je na stazi bilo puno krhotina i utrka je bila prekinuta. Svi su vraćeni u boks te je time poništena prednost koju su vozači ranije stekli. Slijedio je dramatičan rasplet.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAOS NA KRAJU UTRKE

Utrka je nastavljena, a onda je krenula potpuna ludnica. Nakon ponovljenog starta došlo je do totalnog kaosa. Sainz i Alonso su se dodirnuli pa je Alonso s trećeg mjesta, koje je dotad držao, pao na 11. mjesto. Oba vozača Alpinea, Gasly i Ocon, završila su utrku nakon međusobnog sudara.

Drugi prekid i kraj utrke

Nakon toga je slijedila još jedna crvena zastava i novi prekid utrke te je naređen ponovni start, ali prema poretku koji je bio i prije prethodnog, pa se Alonso vratio na treće mjesto. Točnije, sve je vraćeno kako je i bilo, uz izuzetak vozača Alpinea, koji su ranije izletjeli pa se nisu našli u novom poretku.

Verstappen, Hamilton, Alonso, Sainz, Stroll, Perez, Norris, Hulkenberg, Piastri i Tsunoda krenuli su kao prvih 10 nakon novog starta. Start je odrađen iza sigurnosnog automobila, a Sainz je najgore prošao jer je prije njega dobio kaznu od pet sekundi za raniji sudar s Alonsom.

Zbog toga je završio 12., odnosno zadnji, jer čak osam vozača nije završilo utrku. Ispred njega, a izvan top 10, ostao je samo Valteri Bottas u Alfi Romeo.

>

Pročitajte više