Video: Kazne za Alonsa i Hamiltona zbog sudara, Lewis pao na 8. mjesto

NEKOLIKO sati nakon kraja utrke u Kuala Lumpuru, Velike nagrade Malezije, obznanjene su kazne za Lewisa Hamiltona i Fernanda Alonsa.

> Video: Vettel trijumfirao i u Maleziji

Nekadašnji svjetski prvaci se najblaže rečeno ne podnose, a njihov animozitet je vrhunac dosegnuo dok su zajedno vozili za McLaren. Podsjetnik na ta vremena došao je i na malezijskom Grand Prixu, kada je Alonso napao Hamiltona na trećem mjestu. Zakasnio je s pretjecanjem s desne strane, izgubio kontrolu nad bolidom i udario suparnika. Hamilton se uspio izvući bez odustajanja, ali je pri kraju utrke, ulaskom u boks zbog potrošenih guma, ostao iza Alonsa, na sedmom mjestu.

Oba vozača su naknadno zbog međusobnog nepoštivanja kažnjeni sa dvadeset sekundi. Ta kazna nije uopće utjecala na Alonsa, vozača Ferrarija, pa je tako Španjolac ostao na svom šestom mjestu. No, zato je Britanac pao za jedno mjesto, sa sedmog na konačno osmo. Kaznom je profitirao japanski vozač Kobayashi koji je tako VN Malezije završio kao sedmoplasirani.

Hamilton: Alonso me udario odostraga jer je došao preblizu i onda se pokušao izvući

"Bio je to jedan od onih dana. Naravno da ne mogu biti zadovoljan kada startam drugi, završim sedmi, a zbog kazne na kraju budem osmi, ali to je utrkivanje. Moramo primiti ovaj udarac i nastaviti dalje" nije nakon utrke želio Hamilton pasti u depresiju. A opisao je i kako je to "primio udarac" od "dragog" kolege:

Alonso me udario odostraga jer je došao preblizu i onda se pokušao izvući, ali me zakačio s krilcem. Ne znam koliko me to usporilo. Danas defintivno nije bio dobar dan, ali odlazim u Kinu kako bi pobijedio. "

Alosno: Sretan sam s ovom utrkom, iako sam u doticanju s Hamiltonom slomio krilce i zbog toga ostao bez postolja

Ferrarijev Španjolac je bio zadovoljan, bez obzira na incident: "Sretan sam s utrkom, ne zbog rezultata, nego jer smo konačno bili dostojni takmaci za mjesto na postolju i ovo mi je dodatna motivacija pred utrku u Kini. Nismo imali sreće; da je pomično stražnje krilce bilo ispravno cijelo vrijeme, lako bi prošao Hamiltona već na pravcu. Umjesto toga, morali smo se žestoko boriti. 


On se branio jako dobro, ali nažalost smo se dotaknuli, pri čemu mi se slomilo krilce, zbog čega sam morao u boks promijeniti ga. Tako sam izgubio priliku doći do postolja."

Velika nagrada Malezije, rezultati:

1. Vettel (Red Bull-Renault) 1h37:39.832

2. Button (McLaren-Mercedes) + 3.261

3. Heidfeld (Renault) + 25.075

4. Webber (Red Bull-Renaul) + 26.384

5. Massa (Ferrari) + 36.958

6. Alonso (Ferrari) + 57.248

7. Kobayashi (Sauber-Ferraru) +1:06.439

8. Hamilton (McLaren-Mercedes) + 1:09.957

9. Schumacher (Mercedes) + 1:24.896

10. Di Resta (Force India) + 1:31.563

...

Ukupni poredak vozača:

1. Vettel 50

2. Button 26

3. Hamilton 22

4. Webber 22

5. Alonso 20

...

Ukupni poredak konstruktora:


1. Red Bull-Renault 72

2. McLaren-Mercedes 48

3. Renault 36

Pročitajte više