NBA

VIDEO Kevin Durant: Marihuana ti razbistri mozak, kao da popiješ čašu vina

Foto: Profimedia

KEVIN DURANT već neko vrijeme putem svoje tvrtke Thirty Five Ventures ima biznis s kanabisom, a nedavno je započeo suradnju s tehnološkom platformom Weedmaps koja nastoji osloboditi svijet od pogrešnog shvaćanja kanabisa i njegovog korištenja u svijetu sporta te zagovara legalizaciju u svim državama SAD-a.

Na gostovanju kod legendarnog talk-show voditelja Davida Lettermana košarkaški je superstar govorio o tom partnerstvu, ali i o vlastitim iskustvima s marihuanom i njenim blagodatima te uz smiješak priznao da je "zapalio jednu" i prije samog intervjua.

Usporedio je s čašom vina

"Pokušavamo pronaći način kako promijeniti narativ o sportašima i marihuani, destigmatizirati je kao drogu koja vodi težima. U sljedećih godinu-dvije travu će se moći kupiti posvuda. U većini država već je legalizirana, ali u nekima ljudi idu u zatvor na 20 godina jer su prodali pola kile", rekao je Durant.

Otkrio je da je prvi put nije probao kao klinac, nego s neke 22 godine, a zatim objasnio kako ona utječe na njega: "Malo ti raščisti mozak od distrakcija, smiri te, kao da si popio čašu vina. Jesam li pušio danas? Jesam. Zapravo sam 'high' upravo sad", rekla je zvijezda Brooklyn Netsa.

Nakon toga Letterman je podijelio svoje prvo iskustvo s marihuanom iz mladosti te opisao kako je pušio prije bejzbolske utakmice, na kojoj su ga u tom stanju fascinirali detalji na koje nikad prije nije obraćao pozornost, ali se ne sjeća tko je pobijedio. Durant ga je pohvalio kao osobu znatiželjna uma i potvrdio mu da je pušio "pravu stvar" ako su mu misli išle u tom smjeru.

Pročitajte više