Video: Klub navijača BBB poziva - Mržnja prema Hrgoviću ne smije nadjačati ljubav prema Dinamu

KLUB navijača BBB je izdao proglas povodom izjava Zdravka Mamića o Klubu navijača i Tomislavu Glušiću - Petrincu.

Nakon uvjerljive pobjede u Domžalama igrači Dinama nisu se udostojili doći pozdraviti navijače koji su ih došli bodriti protiv slovenskog prvaka u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Iz kojeg razloga, nitko ne želi reći, pa je tako trener Ivanković jučer kazao:

"To ćete morati pitati igrače."

S druge strane, dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić rekao je nakon utakmice s Domžalama:

"Nisam zabranio igračima da odu pozdraviti navijače. Žao mi je što okupljeni oko Tome Petrinca nisu dobili pljesak koji su zaslužili", kazao je Mamić te dodao:

"Veseli me što su odnosi s navijačima krenuli u dobrom smjeru. Vidjeli ste da su na tribini bile dvije skupine: jedna koja ne odustaje od uvreda prema našim nogometašima i meni osobno te druga koja je kad su počele uvrede, krenula s gromoglasnim navijanjem predvođena Tomom Petrincem."

Mamić želi razjediniti navijače

Iz Kluba navijača BBB tvrde kako nije bilo nikakve razjedinjenosti među navijačima na utakmicu s Domžalama, smatrajući kako je upravo to ono što Mamić želi i na čemu intenzivno radi. Svi navijači se pozivaju da ne nasjedaju na Mamićeve pokušaje - "Zavadi pa vladaj".

"Oštro demantiram izjave koje je nakon utakmice u Domžalama izrekao Zdravko Mamić. Otkuda mu pravo spominjati Klub navijača i mene osobno u svojim izjavama, kojima očigledno želi posvađati navijače Dinama. Svi smo protiv Hrgovića, ali ne mogu nam on i  Mamić biti alibi ukoliko izbacimo klub iz Europe. Moramo odlučiti je li nam važnija ljubav prema Dinamu ili mržnja prema Hrgoviću", kazao je Glušić pozvavši sve navijače na fer i korektno navijanje kako bi Dinamo prošao u treće pretkolo Lige prvak.

Petrinjac: Razlika je jedino u načinu negodovanja protiv Hrgovića i Mamića

Da postoji svojevrsna razjedinjenost Udruge navijača i Kluba navijača BBB potvrdio je Petrinjac, a razlog je i dalje Mirko Hrgović koji je svojim dolaskom u zagrebački klub donio više štete nego što svojim igrama može pridonijeti probitku Dinama u Europi:

"Razlika je jedino u načinu negodovanja protiv Hrgovića i Mamića. Dio navijača drži da Dinamo zbog toga treba izbaciti iz Europe. Što god mi mislili o Hrgoviću i Mamiću, oni nam ne mogu biti alibi za izbacivanje kluba iz Europe. I do sukoba navijača u Domžalama došlo je zbog različitog razmišljanja. Jer mislim da je važnija ljubav prema Dinamu, od mržnje prema Mamiću i Hrgoviću. A Mamićev utjecaj na igrače, to što nas nisu pozdravili na kraju utakmice, može donijeti samo zlo. A Udruga i Klub navijača sukobljeni su upravo zbog načina na koji želimo otjerati Hrgovića."

Hrgović nije vrijedan izbacivanja Dinama iz Europe!

Ozračje među navijačima nakratko je narušeno, ali svi se nadaju kako ekscesa na uzvratnoj utakmici ipak neće biti, jer jedan Hrgović nije vrijedan izbacivanja Svetog kluba iz Lige prvaka.

"Nitko ne zna što će se dogoditi. U Sloveniji je malo nedostajalo da sve ne prijeđe u velike probleme, a to je Mamiću cilj, to mu ide u prilog. Apeliram na sve Boyse da shvate da svojim glupostima, prijetnjom prekidom utakmice, idu naruku onima protiv kojih se bore. I Mamić si sad dopušta da pljuje po Udruzi u koju se kleo, a sad mijenja priču, gura u vatru nekoga drugog."

R.J.
Foto: Index


 

Pročitajte više