serie a

VIDEO Kreće izgradnja novog San Sira od milijardu eura. Ovako će izgledati

Foto: Twitter

INTER i Milan završavaju posljednje pregovore s američkim izvođačima i do kraja ove godine trebali bi potpisati dokumentaciju za gradnju novog stadiona, piše La Gazzetta dello Sport u današnjem broju.

Nakon što su gradske vlasti u Milanu odobrile prostorni plan i dale dozvolu za gradnju u blizini sadašnjeg San Sira, milanski klubovi prikupili su ponude i odabrali izvođače s kojima uskoro kreću u realizaciju projekta. Kako piše La Gazzetta, izgradnja novog San Sira počet će nakon završetka Zimskih olimpijskih igara 2026. godine i novi stadion bit će spreman za sezonu 2027./2028.

Do tad će klubovi igrati na starom San Siru, koji će se koristiti za potrebe ZOI-ja, te će nakon toga postupno biti srušen. Osim novog stadiona bit će izgrađena cijela nova stambena zona, a cijeli projekt bit će zelen, odnosno uz maksimalno korištenje samoodrživih izvora energije i u duhu arhitekture koja prevladava u Milanu posljednjih godina.

Sam stadion bit će inspiriran katedralom Duomo i imat će potpuno staklenu fasadu koja će mijenjati boje ovisno o tome igra li kod kuće Inter ili Milan. Novi stadion primat će 65.000 gledatelja, znatno manje od 80.000, koliko stane na stari San Siro, a cijeli projekt s popratnim sadržajima stoji 1.2 milijarde eura s time da ga investitori žele smanjiti na oko milijardu eura.

Pročitajte više