VIDEO Lakersi u šokantnoj završnici izborili doigravanje, Miami mora na popravni

Foto: Profimedia

LA LAKERSI očekivano su iz prvog pokušaja izborili plasman u NBA doigravanje kroz play-in, ali tek nakon produžetka protiv oslabljenih Minnesota Timberwolvesa, koji su pobijedili 108:102 i izborili okršaj s Memphis Grizzliesima. Na istoku je Atlanta u gostima iznenadila Miami 115:106 i preskočila ga na sedmome mjestu te će u prvom krugu igrati protiv Bostona.

Iako su u Los Angeles došli bez Rudyja Goberta, suspendiranog zbog udaranja suigrača, i Jadena McDanielsa, ozlijeđenog zbog udaranja zida, Wolvesi su puno bolje otvorili i vodili od početka, a u prvoj minuti posljednje četvrtine još su imali dvoznamenkastu prednost, ali nakon toga ih je stalo i do kraja su postigli još samo devet poena.

Lakersi poveli 1.4 sekunde prije kraja pa ipak morali u produžetak

Lakersi su izjednačili tricom LeBrona Jamesa kad su do kraja ostale dvije minute i dvije sekunde, a rezultat 95:95 stajao je sve do 1.4 sekunde prije kraja kad je Dennis Schröder na Jamesovu asistenciju zabio tricu, činilo se za pobjedu. 

VIDEO: Arena Sport

No Anthony Davis faulirao je na trici Mikea Conleyja, koji je desetinku prije kraja hladnokrvno pospremio sva tri slobodna bacanja za produžetak. U njemu su se nastavile ofenzivne muke Wolvesa, koji su u dodatnih pet minuta postigli samo četiri poena. 

VIDEO: Arena Sport

LeBron je za Lakerse postigao 30 poena, 10 skokova i šest asistencija, Davis 24 poena i 15 skokova, a Schröder 21 poen, dok su Wolvese predvodili Karl-Anthony Towns s 24 poena i 11 skokova te Conley s 23 poena.

Lakersi su potvrdili status sedmog nositelja i u doigravanju će igrati protiv Memphisa, a Minnesota će imati još jednu priliku u petak na svom terenu protiv pobjednika večerašnjeg okršaja New Orleansa i Oklahoma Cityja za osmo mjesto i pravo na seriju protiv Denvera.

Atlanta izborila Boston i poslala Miami na popravni

Na Istoku je poziciju sedmog nositelja Miamiju preotela Atlanta, koja je slavila 116:105 i zaslužila okršaj protiv Bostona u prvom krugu. Miami će na popravni, opet na svom terenu, u petak protiv boljeg iz večerašnjeg dvoboja Toronta i Chicaga, za seriju s najboljom momčadi lige Milwaukeejem u prvom kolu play-offa.

Čak sedam igrača Hawksa ostvarilo je dvoznamenkasti učinak, najviše je zabio Trae Young (25), srpski košarkaš Bogdan Bogdanović 14, a centar Clint Capela je uz četiri poena uhvatio 21 skok. Domaćine je s 33 poena predvodio Kyle Lowry, Tyler Herro je dodao 26, a Jimmy Butler 21.

Rezultati:

Miami - Atlanta 105:116
LA Lakers - Minnesota 108:102 (pr.)

Večeras:

Toronto - Chicago
New Orleans - Oklahoma City

Pročitajte više