LIGE PETICE

VIDEO Leeds izveo preokret za povijest Premiershipa. Ovo nije uspio nikada do sad

Foto: Profimedia

WOLVESI su u 30. kolu ugostili Leeds. Očekivanja o sigurnoj pobjedi domaćina koji se bore za LP protiv gostiju, koji imaju 20 bodova manje i bore se za opstanak, potvrdila su se do kraja prvog poluvremena. Do tada je naime domaćin vodio 2:0 zahvaljujući senzacionalnoj zamjeni. Trincao je u 25. minuti ušao umjesto ozlijeđenog Rubena Nevesa i za samo 20 minuta namjestio gol Jonnyju, a zatim i sam zabio.

Međutim, u drugom poluvremenu došlo je do velikog i povijesnog preokreta. Prvo je napadač domaćih Raul Jimenez u 53. minuti dobio drugi žuti karton, a deset minuta kasnije Jack Harrison smanjio je na 2:1. Ubrzo zatim Rodrigo u 66. minuti izjednačava rezultat. I onda u sudačkoj nadoknadi Luke Ayling zabija za potpuni obrat, pobjedu Leedsa 3:2.

Leeds je tako spektakularno nastavio bijeg iz zone ispadanja pod novim trenerom Jesseom Marschom nakon što je Marcelo Bielsa otišao zbog katastrofalnog niza. Drugu prvenstvenu utakmicu zaredom Leeds je pobijedio golom nakon isteka regularnog dijela. Pet dana prije Wolvesa tako je pobijedio i Norwich. Zadnji put je spojio dvije ovako dramatične pobjede prije 22 godine i četiri mjeseca.

Leeds je trijumfom kod Wolvesa ostvario i još veći pothvat. Velikan engleskog nogometa pobijedio je iako je na poluvremenu premierligaške utakmice gubio s dva razlike. To mu je uspjelo prvi put nakon što je do sada izgubio svih 47 utakmica u kojima je na poluvremenu bio na minus dva. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POVIJESNI PREOKRET LEEDSA

Pročitajte više