VIDEO Lopta se odbijala posvuda, ali stigla je u prave ruke za pobjedničku tricu

Foto: Profimedia

NAJLUĐU i najvrjedniju pobjedu NBA večeri ostvarili su Cleveland Cavaliersi, koji su dvije minute prije kraja imali osam poena zaostatka u Brooklynu i na kraju pobijedili 116:114 tricom u zadnjoj sekundi. Tom su pobjedom došli nadomak osiguranja četvrtog mjesta na Istoku i prednosti domaćeg terena u prvom krugu doigravanja.

Donovan Mitchell imao je dva slobodna bacanja 11.6 sekundi prije kraja pri vodstvu Brooklyna 114:112. Prvo je pogodio, ali ono za izjednačenje je promašio te je uslijedio potpuni kaos. Mitchell je odmah krenuo po vlastiti odbijanac i uhvatio ga, ali promašio, i to ne jednom, nego dvaput.

VIDEO: Arena Sport

Nakon odbijanja na sve strane lopta je ipak ostala u posjedu Cavsa, a Caris LeVert je na suprotnoj strani terena pronašao Isaaca Okora, koji se otvorio na trici i spremno dočekao šut za pobjedu sedam desetinki prije kraja.

Pobjeda za mirnu završnicu sezone

Mitchell je završio s 31 poenom, Evan Mobley zabio je 26 uz 16 skokova, a Netse su predvodili Mikal Bridges s 32 poena i Spencer Dinwiddie s 25 i 12 asistencija.

Cleveland je ovom pobjedom popravio omjer na 47-28 i u preostalih sedam utakmica treba još samo tri pobjede da bi i matematički osigurao četvrto mjesto, koje donosi prednost domaćeg terena na startu play-offa. Zapravo je jedina NBA momčad koja ima prilično definiranu poziciju za play-off, a time i luksuz da odmori najbolje igrače do njegova početka.

Pročitajte više