VIDEO Drama u Brazilu. Internacional ganjao titulu, Flamengo ga gledao na mobitelu

Foto: Guliver Image

NOGOMETAŠI Flamenga obranili su naslov brazilskog prvaka nakon nevjerojatnog posljednjeg kola tamošnjeg prvenstva.

Flamengo je u posljednje kolo ušao s dva boda prednosti ispred Internacionala i za potvrdu naslova trebala mu je pobjeda u gostima kod Sao Paula i u tom slučaju ne bi ovisio o utakmici Internacionala i Corinthiansa.

Sao Paulo je poveo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, ali je Flamengo izjednačio u 52. minuti. Ipak, sedam minuta kasnije Pablo je domaćine ponovo doveo u vodstvo i tako otvorio mogućnost Internacionalu da prvi put nakon 1979. godine dođe do titule.

No za to vrijeme se na utakmici Internacionala i nezainteresiranog Corinthiansa odvijala prava drama. U 31. minuti Moises je ubacio u sredinu, a protivnički branič je u klizećem startu rukom zaustavio loptu u šesnaestercu. No sudac je nakon pregleda snimke odlučio da neće dosuditi penal.

Internacional je napokon zabio pred kraj prvog poluvremena, ali je gol opravdano poništen zbog zaleđa. U 50. minuti protivnički golman je nevjerojatnom reakcijom skinuo čisti zicer Albertu, a nešto kasnije goste je spasila stativa.

Ribeiro je u 80. minuti nakon dobrog ubačaja iz kornera s pet metara u čistom ziceru očešao stativu, a minutu kasnije Albertu je lopta pobjegla u odličnoj situaciji. U 88. minuti domaćini su zabili gol za titulu, ali je poništen zbog prekršaja nad golmanom.

Sudac je pokazao sedam minuta sudačke nadoknade, a utakmica Sao Paula i Flamenga je završila pa su igrači Flamenga na mobitelu na terenu gledali prijenos iz Porto Alegrea. Na njihov užas, Flamengo je zabio u 97. minuti i veliko slavlje je počelo, ali je linijski sudac označio zaleđe i gol je poništen.

Konačno, u posljednjoj akciji utakmice Internacional je promašio još jednu veliku priliku i tako predao titulu Flamengu.

Iz lige je ispao i veliki Vasco da Gama, koji je godinama u krizi. Ovo mu je četvrto ispadanje iz lige u posljednjih 12 godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više