Video: Machida potezom Stevena Seagala nokautirao Couturea i zaključio mu karijeru

UFC 129 pružio je puno uzbuđenja svim obožavateljima borilačkih sportova, a najviše prašine podigao je meč Lyotoa Machide i Randyja Couturea.

U Torontu je u jednoj od glavnih borbi večeri Lyoto Machida nokautirao Couturea prednjim udarcem nogom i time zaključio njegovu karijeru. Bivši višestruki UFC-ov prvak odlučio se povući u 47. godini života.

"To je to", rekao je Couture nakon borbe potvrdivši svoj odlazak u mirovinu, a onda je zahvalio navijačima:

"Oduvijek sam imao odličan odnos s fanovima, ali otići uz ovakve ovacije je nešto posebno".

"Machida je sjajan borac. U jednom sam trenutku stajao i on me dočekao odličnim udarcem", komentirao je legendarni borac svoj posljednji meč.


Machida je s druge strane otkrio kako je udarac kojim je nokautirao Couturea naučio od Stevena Seagala.

"Moj otac je govorio da borilački sportovi moraju biti raznovrsni, pa me podučavao raznim tehnikama. Ovaj udarac naučio me otac i gospodin Seagal", rekao je Brazilac i nastavio:

"Kada sam imao 18 godina, sanjao sam da ću se boriti protiv Randyja Couturea, ali nisam vjerovao da ću dobiti šansu. On je legenda".

Svoje titule obranili su sinoć i Georges St. Pierre i Jose Aldo, a obojici je trebalo svih pet rundi i sudačka odluka da dođu do pobjede. GSP je pobijedio Jakea Shieldsa, dok se Aldo namučio protiv Marka Hominicka. U drugim borbama Vladimir Matyushenko je već nakon 20 sekundi nokautirao Jason Brilza, dok je Ben Henderson slavio protiv Boceka jednoglasnom odlukom sudaca.

Pročitajte više