Video: Medveščakov razbijač Ivan Knežević ide protiv zdravih očiju: Nisam nikoga udario!

POLUFINALNA utakmica Hrvatskog rukometnog kupa između zagrebačkog Medveščaka i čakovečkog Pipa IPC već je dobila svoje treće poluvrijeme.

Igrač Medveščaka, a ujedno i sportski direktor kluba, Ivan Knežević, slobodno bi se mogao ubuduće zvati "Kung fu" Ivan Knežević. No, da cijela situacija bude smješnija (ili morbidnija) on je mrtav hladan izjavio kako nije udario igrača Pipa IPC Danijela Mesarića iako snimka govori sasvim suprotno! Kao što se vidi, udario ga je svom snagom šakom u trbuh, a suci su mu, suprotno pravilima rukometne igre, dodijelili samo dvije minute isključenja.

"Ne, nisam ga udario. Kontakt je definitivno postojao, ali radilo se o tvrdoj utakmici, borbi za prostor i slučajno sam ga srušio bez ikakve namjere da ga ozlijedim", kaže Ivan Knežević, a pišu SN.

Iz čakovečke momčadi poručuju kako će podići kaznenu prijavu zbog napada. Također, Željko Kavran, predsjednik Pipa IPC tvrdi kako su suci Gubica i Milošević sve vidjeli, ali da nisu htjeli reagirati.

"Pazite, takav prekršaj koji je napravio Knežević nije za isključenje od dvije minute što je dobio već za izravno isključenje bez prava zamjene. To su rukometna pravila koja se nisu poštivala, a radi se o međunarodnim sucima. Liječnik koji je pregledavao Danijela je rekao da je zbog svoje slabe konstitucije imao jako puno sreće jer da je kojim slučajem udarac dobio u slezenu, mogao je čak i smrtno stradati. Mi uglavnom pripremamo dodatnu snimku koju ćemo objaviti na press konferenciji na kojoj će biti sasvim jasno koliko smo oštećeni u toj utakmici. Mislim da će to biti vrlo zanimljivo Međunarodnoj rukometnoj federaciji", kaže Željko Kavran.

To nije jedini oštar prekršaj Ivana Kneževića na toj utakmici?

"Ne, još je jednog igrača udario šakom u glavu, a ima još dosta materijala koji ćemo objaviti. Vidjet će se kakve su sve prekršaje igrači Medveščaka radili, a suci to iz nekog razloga nisu htjeli sankcionirati".

Kavranu iz kluba Medveščak spočitavaju da se "našao komentirati suce", kada više nije predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i nema toliki utjecaj.

"Nemamo ništa protiv čakovečkog kluba i ovo ima veze samo s gospodinom Kavranom. Godinama je bio u Savezu i zapravo ne znamo koliko je uistinu pridonio razvoju rukometa. U posljednje je vrijeme jako nerealan. Neka se sjeti koliko je Savez plaćao na račun putnih troškova za isti sudački par na relaciji Metković - Čakovec. Kavran je bio ufuran u ulogu predsjednika, koju je koristio za osobne potrebe i stvarao pritisak na suce", poručuje predsjednik Medveščaka Zdravko Miljak.

Kavran tvrdi da to nije istina.

"To su čiste gluposti. Savez ne plaća suce već klubovi, to dovoljno govori o gospodinu Miljaku koji je bio olimpijac i sramota je da se nije ispričao barem za ovaj napad na našeg igrača", zaključuje Kavran.

B.M.
Foto: Admir Buljubašić (Cropix)

Pročitajte više