Pogledajte kaos na kultnom stadionu nakon što je Meksiko zabio u 11. minuti nadoknade

Foto: Profimedia

REPREZENTACIJA Meksika je u ludoj uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige nacija CONCACAF-a nakon penala pobijedila Honduras 4:2 (2:0) te tako nadoknadila zaostatak od 2:0 iz prve utakmice. Momčad Jaimea Lozana u polufinalu igrat će protiv Paname, koja je izbacila Kostariku.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK LUDE UTAKMICE MEKSIKA I HONDURASA

Nošeni gromoglasnom podrškom gotovo 90.000 navijača na kultnom stadionu Azteca, Meksikanci su bili puno bolji i poveli u 43. minuti golom Chaveza. U regularnom dijelu susreta imali su čak 32 udarca na gol, ali produžetak su izborili u nevjerojatnoj završnici, i to 11. minuti nadoknade.

Nakon ubačaja iz slobodnog udarca lopta se odbijala po šesnaestercu Hondurasa i onda se od prsa Santiaga Gimeneza odbila na noge kapetana Edsona Alvareza, koji ju je zakucao u gol za 2:0. Teško je opisati euforiju koju je na Azteci raspalio gol Alvareza, a nisu se suzdržavali ni komentatori, koji su potpuno izgubili kompas nakon Alvarezova gola.

No drami tu nije bio kraj. Meksiko je u produžetku tražio treći gol kojim bi riješio susret, zadnjih pet minuta imao je i igrača više nakon isključenja Maldonada, ali nije uspio. Domaćini su ipak bili koncentrirani pri raspucavanju, pogodili su sva četiri penala, a gosti su dvaput promašili.

Pročitajte više