VIDEO Modrić predstavio knjigu na Interliberu, obožavatelji vrištali

Foto: Pixsell

LUKA MODRIĆ zajedno s autorom Robertom Matteonijem promovirao je autobiografiju "Moja igra" na glavnoj pozornici šestog paviljona Zagrebačkog velesajma na Interliberu samo dan nakon plasmana s Hrvatskom na Europsko prvenstvo

Hrvatski kapetan pričao je o svojoj knjizi pred oko tisuću obožavatelja i obožavateljica, među kojima je najviše bilo oduševljene djece koja su dobila knjigu i potpis nogometaša. Atmosfera je bila jako pozitivna, a zanimanje veliko pa su prisutni doslovce vrištali kad se pojavio Modrić.

"Moja je želja bila napisati autobiografiju i to mi se ostvarilo. Želja je sazrela nakon Svjetskog prvenstva. Falilo mi je nešto da napišem knjigu, a to je bio uspjeh s reprezentacijom. Kad se to dogodilo, odlučio sam se na to", naglasio je Modrić pa je otkrio.

"Pogotovo sam ljubitelj sportskih autobiografija. Pročitao sam ih dosta, a zadnja koja me oduševila bila je ona Andrea Agassija."

Modrić: Knjige sam počeo čitati zahvaljujući Domagoju Bašiću

''Jedan od mojih trenera, pokojni Domagoj Bašić, koji mi je i najdraži trener iz tog doba, znao nam je početkom tjedna donijeti knjige i imali bismo na izbor koju knjigu želimo pročitati i morali bismo na kraju tjedna ispričati što smo čitali. Izabrao sam "Robinsona Crusoea" i "Heidi" i svidjele su mi se. Preporučio bih djeci da odvoje 15-30 minuta dnevno da čitaju knjige jer će im pomoći pri formiranju", ispričao je veznjak Reala.

Modrićeva knjiga bit će prevedena na 12 svjetskih jezika.

Matteoni: Ova knjiga je inspiracija za djecu

Knjiga je izdana na hrvatskom te ide u prijevod na 12 svjetskih jezika.

"Ova knjiga velika je stvar za djecu, da imaju inspiraciju kako je Luka uspio u karijeri. Suradnja je bila iznad mojih očekivanja, predao se tome od prvog dana i nijednom nije iskazao nestrpljivost ili da mu se nije dalo to raditi", rekao je autor knjige Robert Matteoni.

"Najvažnije je da je Luka zadovoljan knjigom i da ljudi saznaju ono što su htjeli saznati. Luka je globalna zvijezda koja je osvojila prestižne nagrade. Poznato je da Luka baš nije otvoren prema javnosti i u ovoj knjizi će se sve saznati. Najdraže ga je vidjeti na terenu, nadam se da će još nekoliko godina oduševljavati navijače. A kad završi, vjerojatno će mu vrijeme dati odgovore u kojem će to pravcu biti. Pretpostavljam da će ostati u nogometu, ima tehničko stanje da bude i trener, samo treba vidjeti koliko će imati strpljenja za to", poručio je. 

Pročitajte više