VIDEO Najbolje zakucavanje NBA sezone? "Nikad nisam vidio tako nešto"

Screenshot: Twitter

MEMPHIS GRIZZLIESI u noći sa subote na nedjelju pobijedili su Indiana Pacerse 130:112, nastavivši trenutno najdulji pobjednički niz u NBA-u na devet utakmica. Potez utakmice izveo je igrač Memphisa Ja Morant u trećoj četvrtini, kada je prošao kroz dvojicu suparničkih igrača, a zatim zakucao preko Jalena Smitha.

Morant je nakon utakmice potvrdio kako mu je ovo najbolje zakucavanje u karijeri. "Konačno sam uspio, svi su na to čekali", rekla je zvijezda Memphisa, koja je utakmicu zaključila double-double učinkom, odnosno s 23 poena i deset asistencija, s time da u posljednjoj četvrtini nije ni igrala jer je pobjeda bila osigurana.

"Nikad nisam vidio tako nešto. Vjerojatno će biti zakucavanje godine", dodao je suigrač Desmond Bane, koji je ubacio 25 poena. NBA liga je uz Morantov potez na Twitteru napisala: "O, moj Bože. Kandidat za zakucavanje godine."

VIDEO: Arena Sport

Devet pobjeda Memphisa u nizu

Memphis je utakmicu prelomio u drugoj četvrtini kada je nizom od 27 naprema 11 poena došao u vodstvo od 16 razlike. Chris Duaret, igrač s klupe, imao je 25 poena za Pacerse, dok je rookie Bennedict Mathurin postigao 16.

Grizzliesi su druga momčad Zapadne konferencije s 29 pobjeda i 13 poraza, a Morant u nizu od devet pobjeda prosječno ima 28.7 poena. Indiana je sedma na Istoku s omjerom 23-21.

Pročitajte više