NBA

VIDEO Najdosadnija napast NBA lige mučila Dončića i pljuskala ga po stražnjici

Foto: Profimedia

IAKO je Luka Dončić odigrao jednu od najslabijih utakmica sezone, on i njegovi Dallas Mavericksi provukli su se protiv Minnesota Timberwolvesa, pobijedili 110:108 i stvorili zalihu pred sinoćnjim protivnikom koji ih pokušava preskočiti na ljestvici Zapada.

Dončić je završio s 15 poena, jednim više od najlošijeg učinka sezone, uz 10 asistencija i šest skokova, ali iz igre je šutirao očajnih 5/17 i izgubio čak osam lopti. Najzaslužniji za Dončićeve muke bio je Patrick Beverley, najagresivniji i najponosniji obrambeni igrač lige, najdosadnija napast koja protivnike proganja po cijelom terenu, a njihovi su okršaji svijetu donijeli nekoliko pravih viralnih trenutaka.

Pljusnuo ga po stražnjici da mu uđe u glavu 

Primjerice, Beverley je u jednom trenutku zaustavio Dončićev prodor prekršajem, a zatim ga zaigrano pljusnuo po stražnjici, na što je Dončić samo zakolutao očima i u sljedećem napadu kaznio Wolvese tricom. Treba napomenuti da takvi Beverleyjevi potezi nisu rijetkost, nedavno je isto napravio LeBronu Jamesu.

Imao je Beverley i konkretnijih uspjeha, kao kad je Dončiću ukrao loptu, a onda mu u kontri zabio tricu "u lice".

No kad se utakmica odlučivala, Beverley nije bio na razini. Pri vodstvu Dallasa od tri poena šest i pol sekundi prije kraja imao je dva slobodna bacanja, ali promašio je oba. Doduše, uhvatio je napadački skok, ali opet je promašio, a Karl-Anthony Towns se izborio za podbacivanje.

Dončić se zadnji smijao

Dvije i pol sekunde prije kraja lopta je opet došla do Beverleyja, koji je ovaj put pogodio prvo pa namjerno promašio drugo bacanje kako bi svojoj momčadi dao priliku za novi ofenzivni skok i koš za produžetak ili pobjedu, ali Wolvesi su ipak poraženi napustili teren.

No ne prije nego što je Dončić imao zadnju riječ. Pozvao ga je da mu pruži ruku i čestita na odličnoj borbi i svim izazovima koje je pred njega postavio, a onda ga mahanjem ispratio s parketa.

Beverley je, inače, završio s osam poena, a Wolvese je predvodio Towns s 22, koliko je za Mavse zabio Dwight Powell. Dallas je tako prekinuo niz od dva poraza koji je uslijedio nakon osam pobjeda u devet utakmica. 

Vruća Minnesota je pak prije ovog poraza dobila 10 od 11 susreta i nakratko izbila na šesto mjesto Zapada, no sada se opet spustila ispod crte za izravan plasman u doigravanje. Da je pobijedila, za petoplasiranim Dallasom bi imala samo pola utakmice zaostatka.

Rezultati:

Cleveland - LA Lakers 120:131
Detroit - Portland 115:119
Charlotte - New Orleans 106:103
Brooklyn - Utah 114:106
Philadelphia - Miami 115:97
Chicago - Toronto 113:99
Houston - Washington 115:97
Oklahoma City - Boston 123:132
Dallas - Minnesota 110:108

Pročitajte više