VIDEO Najefikasniji hrvatski napadač opet zabio i donio velikanu prvi trofej sezone

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Benfice osvojili su prvi trofej sezone. U portugalskom superkupu su s 2:0 porazili Porto u Aveiru. Bio im je to deveti naslov u tom natjecanju, čime su se izjednačili s gradskim rivalom Sportingom, dok je Porto daleko prvi s 23 trofeja u spomenutom natjecanju.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a početkom drugog dijela je u igru ušao i povremeni reprezentativac Petar Musa. Angel Di Maria je u 61. minuti krasno zabio lijevom nogom za vodstvo lisabonske momčadi. Točku na i stavio je baš Musa koji je u 68. minuti iskoristio asistenciju Silve. U nadoknadi je Pepe dobio crveni karton za Porto

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE

Najefikasniji hrvatski napadač

Petar Musa (25) rođeni je Zagrepčanin koji se probio u Češkoj i proslavio u Portugalu. Visokog napadača je zato prošlog ljeta kupila Benfica uz odštetu od 5.5 milijuna eura. Musa je sjajno odradio prvu sezonu u velikanu.

U 41 nastupu postigao je 11 i namjestio 3 gola, ali samo pet puta bio je prvotimac. Musa igra malo, ali zabija puno, i to kao rezerva skromne minutaže. Tako je postao ubojitiji od Haalanda, Messija i Mbappea.

Pročitajte više