Video: Najgore slobodno bacanje u povijesti

DVOBOJ dviju vrhunskih sveučilišnih košarkaških momčadi, Kansasa i Texasa, igran u ponedjeljak, obilježio je neviđeni promašaj s linije slobodnih bacanja.

Autor bizarnog čina mladi je student druge godine, bek-šuter Kansasa Brady Morningstar. Uzeo je loptu u ruke nakon jedne dvostruke tehničke pogreške, pri vodstvu svoje momčadi 64:51, te mu je ona pri podizanju na šut jednostavno iskliznula iz ruku. Brže-bolje pokušao ju je uloviti i baciti prema košu. Sudac je svirao neispravno izveden šut.

"Izgledao sam sigurno prilično glupo. Smijali smo se tome nakon utakmice u svlačionici", rekao je za lokalni dnevnik Morningstar, pojasnivši što je do ispada dovelo:

"Lopta je bila vlažna. Jednostavno mi je iskliznula iz ruku. Bio sam zbunjen. Mogao sam je jednostavno pustiti da padne i isponova krenuti na šut, ali sam već zakoračio na liniju. Pokušao sam se izvući malim skok-šutom kako je ne bih prekoračio."

Morningstar nije niti trebao biti izvođač. Slobodno bacanje trebao je pucati faulirani centar Cole Aldrich, no on je nakon sučeva zvižduka također kažnjen tehničkom, a to je bila njegova peta osobna pogreška. Trener Bill Self zadatak je potom povjerio svom najboljem šuteru, koji ove sezone slobodna bacanja izvodi sa 75 posto uspješnosti.

"Baš sam lijepo izabrao. Bit ćemo sada na ESPN-ovu Topu 10 sljedećih šest mjeseci", kazao je Self.

Pročitajte više