VIDEO Nakon 10 titula u nizu RB Salzburg vjerojatno neće biti prvak Austrije

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Sturma zadržali su tri boda prednosti u odnosu na RB Salzburg i nakon 29. kola austrijskog prvenstva nakon što je njihov međusobni dvoboj u Salzburgu završio rezultatom 2:2. Vodeći Sturm ima 39 bodova, a Salzburg 36 te je do kraja prvenstva ostalo za odigrati samo tri kola.

Ako Sturm zadrži prednost do kraja sezone, RB Salzburg će ostati bez naslova prvaka prvi put nakon deset uzastopnih sezona u kojima su osvajali austrijsku Bundesligu. Sturm je pak trostruki osvajač, a titulu čekaju od sezone 2010./11. kada je njihov ključni igrač bio bivši hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld, a dio utakmica je tada branio vratar Silvije Čavlina, otac Nikole koji danas brani za Lokomotivu.

Šimić promašio veliku šansu za pobjedu

Sturm je bio nadomak bijega na šest bodova prednosti tri kola prije kraja jer je vodio 0:2 golovima Alexandera Prassa, koji je zabio odmah u prvoj minuti, a potom u 34. minuti utakmice. Domaćini su spasili bod u drugom poluvremenu, a zamalo su došli i do potpunog preokreta. Malijac Dorgeles Nene je zabio za smanjenje vodstva u 72. minuti utakmice, a 20-godišnji Karim Konate je u 82. minuti postigao gol vrijedan boda.

Luka Sučić igrao je čitav susret za Salzburg te je asistirao Konateu za izjednačenje, a Roko Šimić ušao je u igru u 88. minuti utakmice i odmah po ulasku propustio odličnu priliku za potpuni preokret. Pucao je jako dobro isprve lijevom nogom nakon centaršuta, ali vratar Sturma je još bolje obranio.

SVE GOLOVE S UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

 

Pročitajte više