Video: Nakon neriješene borbe s Čeličnim Maksom Preskar se onesvijestio

HRVATSKI boksač u teškoj kategoriji Mario Preskar (25) onesvijestio se nakon meča protiv 194 centimetra visokog i 105 kilograma teškog Ukrajinca Maksima Pedjure (21) koji ga je čak dva puta bacao u knock-down.

I uoči borbe nagađalo se da bi Pedjura mogao biti najteži protivnik u karijeri zagrebačkog boksača, a na kraju se to pokazalo i točnim.

Od samog početka borbe u Ljvivu pod okriljem organizacije K2 uslijedila je žestoka bitka dvojice boraca, a najteži su udarci razmijenjeni u posljednje dvije runde. Posebno je za hrvatskog borca bila teška posljednja runda borbe kada je pritisnut uz konopce primio puno teških udaraca od boksača čiji je nadimak “Čelični Maks”, te je završio na podu. Pedjura ga je na podu nastavio udarati, suci takvo nesportsko ponašanje nisu kaznili, ali su meč proglasili neriješenim.

Preskar se uspio podići prije kraja sudačkog odbrojavanja, ali nije uspio dočekati proglašenje pobjednika na nogama. Preskaru je u polusvjesnom stanju sa strane ringa ukazivana medicinska pomoć.

Prema posljednjim informacijama, Preskar je došao k sebi i osjeća se dobro. Normalno hoda, a trenutno se čekaju medicinski nalazi.

Inače, našem boksaču je ovo treći remi u 19 profesionalnih borbi u karijeri (uz 16 pobjeda), dok je Pedjuri s druge strane ovo prvi remi uz 14 pobjeda i jedan poraz u 16 profesionalnih borbi.

I.G./Totalsport
Foto: Screenshot

Pročitajte više