Video: "Naslov koji ćemo pamtiti dok smo živi"

U JEKU izborne noći, Zagrepčani su razloge za slavlje ipak pronašli u Maksimiru. 42. titula osigurala je mjesto u vitrinama Plavog salona, ukupno je to za Modre 15. naslov prvaka, 11. otkako je HNL-a. Lanjsku titulu Modri će pamtiti po zastrašujućoj dominaciji u prvenstvu gdje su Hajduk zamrznuli na minus 22, dok će im ova ostati u posebno lijepoj uspomeni, jer je ostvarena u samom finišu sezone u kojoj su turbulencije povećale prijetnje Splićana.

Na kraju, Bijeli nisu izdržali, a Modra kvaliteta isplivala je u pravom trenutku. Konačno je smjena trenera u Maksimiru uistinu donijela pozitivan šok, jer baš kao što Jurčić danas kaže da sve počinje i završava s njegovim igračima, oni sve zasluge pripisuju najmlađem treneru koji je osvojio naslov s Modrima.

Dugo se pjevalo u Dinamovoj svlačionici iz koje je prvi otišao Mario Mandžukić. Ispromašivao se Modri eksponat u prvom dijelu, ali na kraju je ipak zabio pogodak koji ga je na listi strijelaca izjednačio s Nikolom Kalinićem.

"Pitali su me suigrači u svlačionici zašto nisam uzeo loptu Sammiru i opalio jedanaesterac... No, titula prvog strijelca nije mi bitna, o tome ne razmišljam toliko. Ako do sada nisam pucao penale, neću niti sada", rekao je Mario, zadovoljan zbog druge, a možda i posljednje osvojene titule s Modrima.

Od silne želje za pogotkom, kaže, uspio se ispromašivati, a pri jednom uklizavanju popucali su mu konci na potkoljenici.

"Sad sve ispočetka... Evo, nemam ni glasa... Svakako da treba proslaviti, ali nema opuštanja. Dinamo i dalje mora pobjeđivati. Kup utakmica u Splitu nam je jako važna i ako budemo ozbiljni nećemo ispustiti prednost."

Morao se osvrnuti na ambijent koji je vladao na Maksimiru: "Svaka čast svima koji su došli, bilo je predivno. Kad bi barem svaki vikend tribine bile ovako pune... Zaista, ovo će se pamtiti cijeli život."

"Ovo je nagrada nama i navijačima. Sretni smo jer smo naslov osvojili na Maksimiru, a derbi na Poljudu je sad u drugom planu. Atmosfera na stadionu je bila sjajna, bili smo malo nervozni, ali smo utakmicu uspješno završili. Sad moramo dati sve od sebe da dohvatimo Ligu prvaka ili barem Europsku ligu", bio je odmjeren kapetan Igor Bišćan.

Ivan Kelava, mladi Dinamov vratar, koji je osjetio atmosferu na terenu nakon zasluženog isključenja Tome Butine, nastup je proživio vrlo emotivno...

"Ovaj naslov prvaka poklanjam svom pokojnom ocu Miji koji me sad gleda s neba. On je zaslužan za moju karijeru".

Tomo Butina dočekao nas je s rečenicom: "E, sada me možete pitati što želite!", aludirajući na subotnji susret na zagrebačkom trgu, kada smo iz njega izvlačili pokoju euforičnu riječ.

Iskusni Butina nije se dao navući. Pričekao je pobjedu protiv Belupa, da može zagrmjeti koliko je sretan zbog domaće titule.

"Drukčije je pobjeđivati vani, titule u domovini ipak su nešto posebno. Napravili smo veliki posao i udarili dobre temelje za Europu. Svaka se kuća gradi od temelja. Treba malo uživati u ovom naslovu koji je uistinu zaslužen. Dokad ću igrati? Dok me potjeraju, u ovakvom Dinamu ostao bih zauvijek. Atmosfera je konačno prava i trebamo zadržati ljude na stadionu, a to možemo samo proizvodnjom naših igrača."

Naslov će ostati u vječnom sjećanju Dinamovim fakinima, Lovrenu, Badelju, Barbariću, Tomečaku....

"Uzeti naslov sa 20 godina, to je zaista nešto posebno. Vrijedio je svaki trening, svaka kap znoja i svako uklizavanje", sretan je bio Dejan Lovren.

> U video materijalu pogledajte kako se sinoć feštalo u Maksimiru.

D.R.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Pročitajte više