VIDEO Navijači utrčali na teren i započeli ludo slavlje. Onda ih je šokirao gol u 95.

Screenshot: X

VELIKA borba za ulazak u prvu ligu vodi se u Nizozemskoj. Povratak u elitno društvo osigurao je Willem II, a nadomak tog uspjeha bila je i Roda, koja je u petak na domaćem terenu nadigrala Cambuur 2:0. Njen konkurent u borbi za drugo mjesto, Groningen, gubio je 1:0 od Telstara i činilo se da slavlje može početi.

Ipak, Groningen je u 95. minuti stigao do poravnanja i tako ostao u borbi za plasman u Eredivisie. Navijači Rode, doduše, imali su nešto drugačije informacije. Službeni spiker Wim Frijns na stadionu je objavio da Telstar vodi 2:1, što je potaknulo navijače da masovno utrče u teren i započnu ludo slavlje.

Najveću krivicu snosi spiker

"Netko mi je rekao da je Telstar zabio gol. Ljudi su plakali pored mene od sreće. Igrači Rode su se vratili na teren kako bi slavili s navijačima. Pomislio sam da je informacija točna. Tek kasnije sam saznao da nije bilo gola. No slavlje navijača više nitko nije mogao zaustaviti", priznao je u intervjuu za Voetbal International.

Da stvar bude bolja, o izravnom plasmanu u najviši rang nizozemskog nogometa u zadnjem će kolu odlučivati Groningen i Roda u direktnom okršaju. Groningen igra na domaćem terenu i treba mu pobjeda, dok svaki drugi rasplet zadržava Rodu na drugom mjestu.

Pročitajte više