Video: Nekad se to zvao derbi, a danas - PSV ponizio Feyenoord sa 10:0!

PSV je na svom stadionu pobijedio velikog rivala kroz povijest, Feyenoord, s nevjerojatnih 10:0 u 10. kolu nizozemskog prvenstva.

PSV i Feyenoord su drugi i treći najveći nizozemski klub, iza Ajaxa (29 naslova prvaka Nizozemske). Naime, PSV je u svoje vitrine pospremio 21 naslov pobjednika prvenstva, a Feyenoord 14.

Njihovi međusobni ogledi uvijek ili gotovo uvijek su imali epitet derbija, ali ne i ovoga puta jer je Feyenoord ove sezone izrazito loš, pa je tako uoči ovoga gostovanja u pet prethodnih osvojio samo mršava dva boda. PSV je, pak, lider na ljestvici, a na svom stadionu je prije ove utakmice osvojio 13 od mogućih 15 bodova.

Opet, vjerojatno se niti najokorjeliji navijači momčadi iz Eindhovena nisu nadali pobjedi s dvoznamenkastom razlikom pogodaka! Četvrti put u povijesti je PSV zabio 10 golova u jednoj prvenstvenoj utakmici. Posljednji put im je to pošlo za rukom 1998. godine, kada su sa 10:0 pobijedili Volendam.

Jonathan Reis, 21-godišnji brazilski napadač PSV-a, predvodio je strijelce s tri pogotka. To mu je prvi hat-trick u karijeri. Dvostruki strijelci bili su Dzsudzsak i Lens, a po jedan gol zabili su Afellay, Toivonen i Engelaar.

Ipak, treba istaknuti da su gosti devet od deset golova primili s igračem manje, jer je već u 34. minuti crveni karton dobio Leerdam. No, slabo im je to opravdanje za ovakav debakl.


Zanimljivo je dodati da je odmah nakon utakmice Feyenoordova službena web-stranica bila "srušena", odnosno nedostupna korisnicima interneta.

Ajax je na gostovanju kod Excelziora odigrao samo 2:2, s time da su domaćini vodili 2:0, a izjednačujući gol za Kopljanike zabio je Vertonghen u 89. minuti.

Branitelj naslova Twente je, pak, kod kuće slavio protiv Den Haaga 3:2 iako su gosti nakratko i vodili 2:1. Dario Vujičević, 20-godišnji hrvatski veznjak Twentea, ušao je u igru u 87. minuti.

PSV predvodi ljestvicu sa 24 boda, a prate ga Twente sa 22, odnosno Ajax i Roda sa 21 bodom. Feyenoord je trenutno u zoni ispadanja, sa 8 bodova zauzima 16. mjesto.

Eredivisie, 10. kolo:

PSV - Feyenoord 10:0

Excelzior - Ajax 2:2

Twente - Den Haag 3:2

AZ Alkmaar - Willem II 3:0

Redoslijed: 1. PSV 24, 2. Twente 22, 3. Ajay 21, 4. Roda 21...

Pročitajte više