Esport

VIDEO Nevjerojatan autogol u FIFA-i 20 potaknuo raspravu da je igra namještena

Screenshot: FIFA 20

FIFA 20 izašla je krajem rujna i jako se dobro prodaje bez obzira na kritike igrača. Jedna od najčešćih kritika protiv popularnog serijala nogometnih videoigara je ona da je igra namještena, odnosno da postoje skripte, skriveni mehanizmi u igri koji utječu na rezultat.

>Tvorci FIFA-e se pohvalili impresivnom brojkom igrača

Krajem životnog vijeka FIFA-e 19 u anketi u kojoj je sudjelovalo preko 30 tisuća igrača čak njih više od 70 posto smatra da je namještena, a sada je jedan video potaknu istu raspravu za novu FIFA-u. Radi se o tome da pri određenom rezultatu igra odluči promijeniti rezultat kako bi utakmicu učinila napetijom. Također, igrači su se žalili i na momentum, još jednu od navodnih skrivenih mehanika koje utječu na to da utakmica uđe u neizvjesnu završnicu ili češće dođe do preokreta. 

U videu objavljenom na Redditu igrač si je zabio autogol s protivničke polovice što je poprilično nevjerojatno i tako je utakmica ušla u neizvjesnu završnicu. Neki se slažu da se radi o skripti unutar igre, dok drugi tvrde da je to jednostavno bug. Kako god bilo, gol je poprilično sumnjiv.

Script is real... its a joke from r/FIFA

Pročitajte više