Video: Neznalice ili suci sa zadatkom? Pogledajte kako su rukometaši Čakovca pokradeni u Metkoviću

U 18. KOLU hrvatske rukometne lige Metković je na domaćem terenu svladao MKA IPC iz Čakovca 28:25, ali s obzirom na to da slika govori tisuću riječi, pogledajte sami koliko je za uspjeh zaslužna njihova vještina, a koliko sudački vjetar u leđa.

U toj su utakmici prostim okom vidljive brojne pogreške zagrebačkog sudačkog para Dean Prpić i Saša Szekely. Ne želimo li, jer materijalnih dokaza nemamo, ustvrditi da su suci instruirani da sviraju za Metković, ostaje nam samo dojam da se radi o dva suca nedorasla svome poslu. Oni su bez ustezanja griješili, ali redovito su te pogreške išle u korist Metkovčana. Pametnom dosta.

U vrlo važnoj utakmici, s obzirom na to da se radi o petoplasiranoj i šestoplasiranoj momčadi, takve pogreške se jednostavno ne smiju događati, kao što se ne smiju niti u jednoj amaterskoj utakmici, a kamoli ligaškoj. No nije to jedini sumnjiv slučaj. U hrvatskom rukometu, iza ogledala, a to su reprezentacija i RK Zagreb, često se događaju slične stvari. No ovog puta postoji vjerodostojan videozapis.

Trener Čakovca Josip Borković pri jednom čistom sudačkom previdu izgubio je živce te dobio crveni karton. Kazna mu je da u sljedećoj utakmici ne smije voditi Čakovec, a usto je klub kažnjen s 4.000 kuna. Zdrav razum i logika daju nam za pravo ustvrditi da su se neke sile urotile kako bi sputale klub, čime višegodišnje kavanske priče kako se u prvoj ligi događaju strašne stvari, namještanja i dogovori samo dobivaju na značaju.

Prevarili su se ovog puta ako su mislili da "tiha voda brege dere" i da će im nečasne radnje proći jer rukometna liga nije u prvom planu, a javnost nema uvid u događaje iza kulisa. Uostalom, pogledajte sami performans dvojice zagrebačkih sudaca u Metkoviću, pa prosudite radi li se o poštenom suđenju ili bezočnoj krađi.

Pročitajte više