VIDEO Nijemci u Lyonu pobijedili Francusku. Zabili su prvi gol u sedmoj sekundi

Foto: Epa

REPREZENTACIJA Njemačke, domaćina ovogodišnjeg Europskog nogometnog prvenstva, dobila je važnu injekciju samopouzdanja u subotu, nakon što je u Lyonu pobijedila Francusku s 2:0.

Utakmica je tek počela, a Njemačka je povela. Florian Wirtz je postao novi njemački rekorder jer je uspio postići pogodak za samo sedam sekundi.

GOL POGLEDAJTE OVDJE.

Povratnik u Elf nakon trogodišnjeg izbivanja, Toni Kroos, bio je dodavač, a Wirtz je dalekometnim projektilom svladao Bricea Sambu. Pogodak Wirtza je drugi najbrži u povijesti međunarodnih utakmica reprezentacija. Zanimljivo, najbrži gol postignut je istog dana na dvoboju Austrije i Slovačke. Christoph Baumgartner se nakon samo šest sekundi prijateljske utakmice protiv Slovačke upisao u strijelce te tako ekspresnim pogotkom preuzeo titulu najbržeg strijelca u povijesti reprezentativnog nogometa.

Bolju i konkretniju igru Nijemci su okrunili u 49. minuti, kad je Jamal Musiala obavio veći dio posla, a Kai Havertz je samo skrenuo loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Momčad Juliana Nagelsmanna će u ovom terminu još za tri dana ugostiti Nizozemsku u Frankfurtu, dok će Francuska istog dana na Velodromeu u Marseilleu biti domaćin reprezentaciji Čilea.
 

Pročitajte više