Video: Nikola Kalinić među tri najveća promašaja Premierlige ove sezone

PREMA pisanju "Futbol Mercada" nekadašnji golgeter splitskog Hajduka, a sada napadač Blackburn Roversa Nikola Kalinić među tri je najveća promašaja ljetnog prijelaznog roka u Premierligi.

"Ljetni prijelazni rok bio je poprište nekoliko ogromnih transfera igrača, a dobar broj njih nije opravdao uložen novac. Ukoliko ostavimo na stranu one nesretnike koji su se po dolasku u Premierligu ozlijedili, poput Žirkova, Santa Cruza, Downinga i Aquilanija, opet ostaje nekolicina njih koji ni na koji način nisu opravdali goleme svote eura uplaćenih za njihove usluge", piše Futbol Mercado.

Carlos Tevez (Manchester City, 25 godina)

Nema sumnje da se ovaj argentinski napadač trudi i da uvijek srce ostavlja na terenu, međutim ako se uzme u obzir da je City za njega platio 30 milijuna eura onda samo trud nije dovoljan. Naime, u deset ligaških utakmica koliko je odigrao za City, Tevez je zabio tek dva gola i to oba protiv West Hama. Kako su njegovi suigrači efikasniji, Adebayor (4 gola u 8 utakmica) i Bellamy (5 golova 10 utakmica), Tevez pomalo pada u drugi plan, stoga se njegova akvizicija čini pravim promašajem.

Luis Antonio Valencia  (Manchester United, 24 godine)

Teret nasljednika Cristiana Ronalda bio je očigledno pretežak za lijevog veznjaka Wigana, kojeg je Alex Ferguson ovoga ljeta platio 19 milijuna eura. Valencia je upisao 11 nastupa i samo jedan gol i nije niti blizu učinka koji je imao Cristiano Ronaldo. Nema sumnje da će Ekvadorac dobiti još prilika, jer se radi o velikom talentu, međutim za sada on je jedna od najneisplativijih investicija ovosezonskog izdanja engleske lige.


Nikola Kalinić (Blackburn Rovers, 21 godina)

32 gola u 59 ligaških utakmica za Hajduk Split bilo je dovoljno da mladi hrvatski napadač privuče interes nekolicine velikih europskih klubova, poput Valencije i Zaragoze. Otkada je došao na Otok, Kalinić je zabio samo jedan gol i to iz penala u Carling kupu, a u Premierligi još nije započeo utakmicu kao član prve momčadi Roversa. Iako je još mlad, ovo je previše premalo za igrača koji je plaćen sedam i pol milijuna eura.

Pročitajte više