Video - Novi Brazilac na Poljudu: "Nije to neki Paraiba, Anderson je veliko pojačanje za Hajduk"

IAKO se činilo da Splićani neće posegnuti za pojačanjima u ovom prijelaznom roku, danas se pojavila informacija o angažmanu brazilskog napadača Andersona Ricarda dos Santosa.

Naime, Uprava, odnosno sportski direktor Ivica Šurjak ispunio je zahtjeve talijanskog stratega Edoarda Reje i doveo mu na Poljud igrača koji se svakako može nazvati pojačanjem za nastavak sezone. Dvadesetšestogodišnji Anderson u Split će stići u četvrtak u pratnji svog menadžera Tomislava Nakića, kada bi se se trebalo pristupiti finaliziranju ugovora.

Anderson, koji je rođen 22. ožujka 1983. godine, visok je 193 centimetra i po vokaciji je pravi centarfor. Prema Transfermarktu, vrijedi 1,4 milijuna eura, a do sada je u karijeri, poslije odlaska iz brazilskog niželigaša imena Mogi Mirim Esporte Clube, igrao za turske klubove Rizespor, Sivasspor i Eskisehirspor.

Početkom 2009. godine otišao je u korejski FC Seoul za koji je igrao protekih desetak mjeseci. Nedavno mu je istekao ugovor i tako u Hajduk dolazi kao slobodan igrač, što uvelike olakšava njegov angažman Bijelima.

Što se tiče statistike, u brazilskom Mogiju zabio je 11 golova u 20 utakmica, u Sivassporu pak 16 golova u 52 utakmice, zatim u Rizesporu četiri gola u 22 utakmice te u Eskisehisporu šest golova u 24 utakmice. Na koncu, u osam utakmica za Seul zabio je tri pogotka. Sveukupno, Anderson je u 126 ligaških utakmica zabio 40 golova, što je otprilike prosjek od gola svaku treću utakmicu.

Nakić: Radi se o velikom pojačanju za Hajduk

Slijedom ovih informacija kontaktirali smo njegova zastupnika, odnosno zastupnika agencije Playmaker Tomislava Nakića, koji kaže da se radi o velikom pojačanju za splitski klub.

"Moram vam prije svega reći da se radi o velikom pojačanju za Hajduk. To je igrač koji je u turskoj ligi dao, što u kupu, a što u prvenstvu, preko 35 golova i koji je za milijunski iznos prešao u korejski Seoul. Za Korejce je potpisao na godinu dana, a odlaskom u Trabzonspor trenera koji ga je doveo, i on je odlučio napustiti klub, tako da u Hajduk dolazi u statusu slobodnog igrača", rekao je Nakić za Index.

"Nije to neki Paraiba, to je veliko nogometno ime"

Anderson je na Poljud trebao stići sutra, ali će po najnovijim informacijama u Split sletjeti tek u četvrtak popodne.

"Iako se govorilo kako će Anderson već sutra biti na Poljudu, došlo je do nekih sitnih problema i on bi na pregovore u pratnji moje malenkosti u Split trebao doći u četvrtak. Nemojte misliti da ja dovodim nekoga igrača iz druge momčadi Gremija, kao što je bio Paraiba. Anderson ne treba odraditi treninge s Hajdukom prije potpisa. On je veliko ime, igrač velike kvalitete i ako se uspijemo u četvrtak dogovoriti s Bijelima, bit će to velik dobitak za obje strane", istaknuo je Nakić.

Planovi za budućnost: "Iako je imao nekoliko ponuda iz turske lige, smatramo da je bolja opcija za Andersona da dođe u Hajduk. Vjerujemo da će se nazabijati golova u hrvatskoj nogometnoj ligi, što će mu biti odskočna daska za neki veliki transfer u europski klub u skoroj budućnosti."

Pročitajte više