Video: Novi dokaz kaosa kojeg su izazvali navijači Sarajeva nakon ubojstva Vedrana Puljića

NA VRHU tribine stadiona Pecara policijska je kamera snimila najdramatičnije trenutke uličnog rata između navijača i višestruko malobrojnijih policajaca, nemoćnih da spriječe divljanje.

>Video - Tragedija u Širokom Brijegu: Ubijen 24-godišnji navijač Sarajeva

> Policija: Navijači Sarajeva došli su samo s jednim ciljem - izazivati nerede!

> Brat ubijenog navijača Vedrana Puljića prerezao vene!

> Video - Svjedok demantira policiju: Vidio sam kako je policajac ubio Vedrana Puljića

> Blokada Sarajeva urodila plodom: Potpredsjednik Federacije otišao po navijače zatvorene u   Širokom

> MUP demantirao: Oliver Knezović, koji je uhićen zbog Puljićevog ubojstva, nije policajac!

Snimka od gotovo sedam minuta na isteku prve minute bilježi pogođenog navijača (Vedrana Puljića?) kako nepomično leži nasred ceste između stadiona i benzinske crpke, ali se ne vidi trenutak kada ga pogađa metak.

To se događa kada 100-njak navijača Sarajeva iza kuta stadiona krenu na juriš prema 20-ak pristalica domaćih na cesti, udaljenih pedesetak metara.

Dok dio navijača Sarajeva trči prema suparničkima, oni koji su ostali kod stadiona zasipaju malobrojne policajce sa svim što im se našlo pri ruci i tada policajci ničim ne odgovaraju na napad.

Kada se navijači Širokog razbježe pred višestruko brojnijim neprijateljem, jedva desetak policajaca ostaje okruženo s navijačima Sarajeva i očigledno je u tom trenutku došlo do pucnja koji je usmrtio Puljića nakon što su navijači Sarajeva krenuli prema policajcima.

Prema najnovijim informacijama, Oliver Knezović, koji je uhićen zbog sumnje da je ubio Puljića, nije policajac, nego se zajedno s još nekolicinom civila nalazio na istoj strani ceste gdje su bili policajci. Prema nepotvrđenim informacijama, Knezović je bio pripadnik "kažnjeničke bojne".

Druga polovica videa snimljena je ispred stadiona, kod bezinske crpke gdje se vidi kako su se širokobriješki policajci jedva spasili pred stampedom razularenih navijača Sarajeva koji su ih gađali s čim god su stigli: stolicama iz poharanih ugostiteljskih objekata, prometnim znakovima, bakljama.

Policajaca se na snimci vidi tek nekolicina i očigledno je da su odlučili malobrojne snage koncentrirati na obranu benzinske crpke oko koje navijači Sarajeva pale baklje i bacaju ih prema njima.

Gledajući snimke iživljavanja gostujućih navijača na policajcima (koji padaju preko živica i spašavaju se bijegom od podivljale mase) i njihovim automobilima (vidi se kako jedno oštećuju, dok je u kadrovima s vrha tribine snimljeno drugo koje su zapalili) čudno je da u ovim nezapamćenim neredima nije bilo još više mrtvih i teško ozlijeđenih.

Pročitajte više