formula 1

VIDEO Perez krug na VN-u Meksika bez gledanja odvezao bez pogreške

Foto: Screenshot

OVOG VIKENDA na rasporedu je Velika nagrada Meksika, a starta u nedjelju u 20 sati po hrvatskom vremenu. Max Verstappen je već obranio naslov svjetskog prvaka, a Red Bull je tri utrke prije kraja sezone osigurao i konstruktorski naslov s golemom prednošću ispred Ferrarija.

Verstappen je u ovoj sezoni ostvario 13 pobjeda, čime je izjednačio rekord, a velika je vjerojatnost da će ga do kraja sezone i srušiti. Njegov momčadski kolega Sergio Perez upisao je tri pobjede, a četvrtoj se nada ovog vikenda na utrci u svojem Meksiku.

Popularni Checo je uoči utrke gostovao u jednoj emisiji u kojoj je pokazao nevjerojatnu memoriju koju ima ne samo on nego i svi njegovi kolege vozači. Pereza su zamolili da zatvorenih očiju odveze krug oko staze u Mexico Cityju dok se iza njega istovremeno vrtjela snimka jednog njegovoga kruga u bolidu po istoj stazi.

Perez je gotovo sve zavoje pogodio savršeno, a pritom je rukama simulirao i mijenjanje brzina ovisno o tome u koji zavoj ulazi. Tek pred kraj kruga je djelić sekunde zakasnio u dva zavoja, ali je njegova vještina svejedno zadivljujuća.

 

Pročitajte više