VIDEO Peti tenisač svijeta povraćao tijekom meča

Foto: Screenshot

U FINALU ATP turnira u meksičkom Acapulcu će igrati sedmi i osmi nositelj, američki tenisač Tommy Paul i Australac Alex de Minaur. Nakon dugačke i dramatične polufinalne borbe Tommy Paul je sa 6:3, 6:7(2), 7:6(2) pobijedio sunarodnjaka Taylora Fritza, inače trećeg nositelja. Paul je mogao i lakše do finala, ali je na kraju na terenu sa sunarodnjakom Fritzom proveo čak tri sata i 25 minuta, što je najduži meč u 30-godišnjoj povijesti ovog turnira.

Paul je dobio prvi set i kod 5:4 u drugom je servirao za meč. Imao je i jednu meč-loptu, ali se Fritz izvukao iz te situacije te dobio tie-break drugog seta za nastavak drame. Ona je otišla do kraja, do tie-breaka trećeg seta, u kojem je na kraju ipak slavio Paul. Prije njegova slavlja viđeni su dramatični trenuci u kojima je Fritz povraćao od napora.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TAJ TRENUTAK

De Minaur po sedmu, Paul po drugu titulu

19-godišnji Danac Holger Rune je dobio prvi set protiv Australca Alexa de Minaura te je velikim dijelom drugog seta bio bolji, ali je na kraju Australac ipak slavio 3:6, 7:5, 6:2 nakon dva sata i 48 minuta. Tijekom trećeg seta Rune je imao i lakših problema s ozljedom te je u završnici meča ostao bez snage i nije mogao pratiti svog suparnika.

U karijeri je De Minaur osvojio šest ATP turnira, a prošle godine jedino je slavio u Atlanti. Tommy Paul će loviti svoju drugu titulu u karijeri nakon što je prije dvije godine pobijedio u Stockholmu.

Pročitajte više