EUROBASKET

VIDEO Pogledajte Bogdanovićevo sporno slobodno bacanje. Je li namjerno promašio?

Screenshot: SportKlub

HRVATSKA košarkaška reprezentacija je u posljednjoj utakmici skupine D u ključnoj utakmici za plasman pobijedila Ukrajinu 90:85 i osigurala je treće mjesto pred nokaut fazu Eurobasketa. Hrvatska će tako u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine C. Dosta se nakon ove utakmice piše o samoj završnici utakmice.

Prvo je Bojan Bogdanović promašio slobodno bacanje kod vodstva 90:83, dakle za osam razlike, što je bilo dosta za osvajanje drugog mjesta u skupini, a potom Hrvatska nije napadala ukrajinskog razigravača Isufa Sanona koji se dogovarao s klupom i na isteku napada Bogdan Bliznjuk položio je za konačnih 90:85 za Hrvatsku.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SLOBODNA BACANJA BOJANA BOGDANOVIĆA

Izbjegli Sloveniju u potencijalnom četvrtfinalu

Da je Hrvatska pobijedila sa osam ili više razlike, bila bi druga te bi najvjerojatnije igrala protiv Poljske u osmini finala. Ovako će najvjerojatnije na Finsku. No zato u četvrtfinalu, ako prođe, Hrvatska neće igrati sa Slovenijom, već sa Španjolskom ili Litvom.

Važno je bilo pobijediti bilo kojim rezultatom Ukrajinu jer se jedino tako moglo izbjeći četvrto mjesto u grupi, a samim tim najvjerojatnije prvog favorita Eurobasketa reprezentaciju Srbije koja večeras od 21 sat igra protiv Poljske za potvrdu prve pozicije skupine C. 

 

Pročitajte više