VIDEO Posjetili smo kolumbijski hit iz Vukovara: "Uskoro ćete ga gledati u 1. HNL"

Foto: HNK Vukovar 1991

HNK VUKOVAR 1991 hit je nikad napetije i kvalitetom izjednačenije 1. NL. Momčad Miroslava Bojka treća je na prvenstvenoj ljestvici i ima tri uzastopne pobjede, a posebno je impresivna bila ona kod Jaruna prošle subote. Vukovarci su nakon 23 minute gubili 2:0 golovima Abramovića i Florucza, da bi zatim preokrenuli rezultat.

Golovima Mustedanagića, Robina Gonzaleza, Capitanija i Filipovića Vukovar je došao do svoje premijerne gostujuće pobjede ove sezone i tako pokazao da ima što pokazati u borbi za vrh, iako je do prije pola godine bio trećeligaš. Okosnicu momčadi i dalje čini većina igrača koja je dominantno osvojila 3. HNL Istok te nadigrala Hrvace i Ždralove u doigravanju za ulazak u drugu ligu.

Vukovarski hit

Među njima se najviše ističe Kolumbijac Robin Gonzalez (23). Riječ je o ofenzivnom veznom sjajne tehnike i niskog težišta. Robin je u Vukovaru glavna sportska atrakcija i tip igrača zbog kojeg se isplati kupiti ulaznicu. Ove sezone zabio je tri gola i, poput svojih suigrača, sve se više prilagođava na zahtjevniji nogomet. 

Prodornost, driblinzi, brzina i lucidnost krase igru dečka iz Cartagene koji je u razgovoru za Index otkrio kako uživa u mirnoći Vukovara. Robin je popularan među sugrađanima i publikom koja ga redovito nagrađuje skandiranjem i aplauzima, ali i suigračima koji hvale njegove vještine i tvrde kako je riječ o momku koji ima kvalitete i za elitni hrvatski nogometni rang.

 

"Talent koji se rijetko viđa, što on pokazuje svaku utakmicu. To je stvarno nešto vanserijski. Nadam se da će doći do izražaja", stav je vukovarske svlačionice o igraču kojem na terenu bespogovorno vjeruju. Robin im je najčešće i najsigurnije rješenje kada je lopta u pitanju i oko njega je trener Bojko sagradio teško pobjedivu i drugoligaški stabilnu momčad.

Trener Bojko: Robin je igrač za 1. HNL

"Otpočetka pokazuje da ima potencijal za ozbiljan nogomet. Mora još uvijek napredovati da bi došao na razinu 1. HNL. Mislim da je već sljedeće sezone spreman za takav iskorak. Ono što ima u nogama ima jako malo igrača. To je sposobnost da radi višak driblingom, da radi viziju igre. Robin kad kreće u dribling, dribling radi da bi riješio problem, a ne dribling radi driblinga. Kad još bude malo usvojio principe natjecanja, sigurno će biti prvoligaški igrač", priča nam Bojko.

Robin je prošle sezone proglašen najboljim igračem treće lige prema Sportalu, najčitanijem slavonskom sportskom portalu. Sportalo je organizirao anketu svih kapetana i trenera 3. HNL Istok, koji su Robina proglasili najboljim.

Želi zaigrati prvoligaški nogomet

Omaleni kolumbijski ofenzivac pobijedio je s 48 glasova, 11 više od drugoplasiranog Mirana Horvata. I uistinu, Robin je bio najbolji i najatraktivniji. Stidljivi Robin zna ponešto hrvatskog. Za Vukovar kaže da je to najmirniji grad u kojem je živio i otkriva kako mu je glavni cilj završiti u SuperSport HNL-u.

U dresu Vukovara ili nekog drugog kluba, teško je prognozirati. Pred Vukovarcima je još dug put do elitnog ranga, no za Robina bi mogao biti nešto kraći jer je interes za njega ogroman, tvrde iz klupske uprave.

Klub je bio na dnu, a sada može napraviti povijesni transfer

Na adresu kluba sletjele su već neke ponude stabilnih prvoligaša, kao i nekih inozemnih klubova kojima se izuzetno dopao Robinov stil nogometa. Vukovar bi tako mogao ostvariti svoj prvi veliki izlazni transfer, što bi za klub bila izvanredna stvar s obzirom na situaciju u kojoj je bio prije tri godine.

Robin je u klub došao u veljači 2020. Vukovar je u toj polusezoni bio uvjerljivo najgora momčad lige. Situacija je bila katastrofalna. Tada uvjerljivo posljednja momčad 3. HNL Istok s četiri boda i četiri zabijena gola u 15 kola, bio je milimetar od potpunog rezultatskog kraha. U siječnju je došlo do spasonosnog preokreta u režiji Markusa Buzova (42) i njegovih suradnika.

Veliki domoljub i Vukovarac iz Njemačke odlučio je pokrenuti inicijativu umrežavanja investitora, ali i sportske struke koja bi instantno podigla klub iz ponora, o čemu smo detaljno pisali u kolovozu 2020.

U Vukovaru su svjesni situacije

U klubu su već tada najavljivali ambiciju ulaska u drugu ligu i stabilizacije u istoj, a zatim, kada dođe vrijeme za to, i plasman u elitni rang. Za sportskog direktora prije dvije zime postavljena je Cibalijina legenda Dražen Pernar, dok je u studenom 2020. na mjesto trenera ustoličen Miroslav Bojko.

Ispostavilo se da je to pobjednička kombinacija. Vukovar je nakon toga počeo nizati pobjedu na pobjedu i počeo rasti u svim segmentima s Robinom Gonzalezom kao najatraktivnijim i nogometno najkvalitetnijim eksponatom.

U Vukovaru se nadaju kako će Robin barem još nekoliko mjeseci ostati s njima i pomoći im u mirnoj plovidbi drugoligaškim vodama, ali su istovremeno i realni pa se već mire s činjenicom da je Robin igrač za puno veće i šire pozornice.

Pročitajte više