Video - Posljednji čin NHL sezone: Vancouver poveo protiv Bostona 18 sekundi prije kraja

NAJJAČA svjetska liga u hokeju na ledu (NHL liga) stigla je do završnog čina, Stanley Cupa. U prvoj utakmici velikog finala igrači Vancouver Canucksa iskoristili su domaći led za 1:0 pobjedu protiv Boston Bruinsa.

Na gol odluke u srijedu čekalo se do doslovce zadnjih sekundi utakmice, preciznije, 19 sekundi prije kraja ogleda pak u mrežu gostujuće momčadi pospremio je Raffi Torres.

Roberto Luongo obranio je 36 udaraca prema svom golu i treći puta u utakmicama doigravanja svoju mrežu zadržao netaknutom, a Tim Thomas mu s druge strane sjajno parirao s 33 obrane, sve do posljednjih trenutaka dvoboja kada je Torres, jedini hokejaš Vancouvera s prijašnjim iskustvom igranja u finalu, zabio jedini pogodak na utakmici.

Inače, ovako kasno postignut gol u finalnim nadmetanjima NHL liga nije vidjela još od 1992. godine kada je Mario Lemieux trinaest sekundi prije kraja susreta zabio za Pittsburgh protiv Chicaga.

"Dobro smo se kretali, imali smo neke dobre udarce, ali nikako nismo pronašli onaj jedan koji bi ušao u gol. Glupo je što smo izgubili 18 sekundi prije kraja", rekao je Milan Lučić, kanadski igrač bostona srpskog porijekla.

Druga utakmica u seriji na četiri pobjede igra se u subotu, a domaćin će ponovno biti Vancouver čija je momčad u lovu na prvi klupski naslov u povijesti.

 

NHL doigravanje, Stanley Cup:

Vancouver - Boston 1:0

(Vancouver vodi u seriji 1-0)

Pročitajte više