Video - Henry o svom drugom debiju za Arsenal: "Divno je zabiti za klub za koji navijate"

THIERRY HENRY zabio je u 78. minuti jedini gol u dvoboju Arsenala i Leedsa, za prolaz Topnika u 4. kolo FA Cupa.

Prošlo je više od 12 godina otkako je najbolji strijelac u povijesti Arsenala debitirao za Topnike i četiri i pol godine otkako je iz sjevernog Londona prešao u Barcelonu. Menadžer Arsene Wenger doveo ga je na dvomjesečnu posudbu iz New York Red Bulla kako bi popunio rupu u napadu nastalu odlascima afričkih napadača (Gervinho, uskoro i Chamakh, op.a.) na Afrički kup nacija, a taj se potez pokazao dobitnim već u njegovom prvom nastupu.

Naime, Arsenal se dugo vremena mučio sa žilavim Leedsom unatoč nadmoći u posjedu lopte i više stvorenih prilika, a tada je na scenu stupio Henry i jednim potezom, kao u najbolja vremena, riješio utakmicu. U igru je ušao u 68. minuti uz ovacije publike na Emiratesu, a u strijelce se upisao deset minuta kasnije.


Loptu u prostor odigrao je Alex Song, a Henry je izbjegao zaleđe i odmjerenim zavrnutim prizemnim udarcem u daljnji kut iskosa s lijeve strane zatresao mrežu Leedsa. Bio je to njegov 227. gol ukupno u dresu Arsenala, a proslavio ga je jako emotivno, otrčavši u zagrljaj menadžeru Wengeru uz erupciju oduševljenja s tribina.

Wenger: Bio je ovo dio sna, priča koju biste mogli ispričati djeci

"Ovo je nestvarno. Otkako sam se vratio s praznika nisam mislio da ću ponovo igrati za Arsenal, a sada sam zabio pobjednički gol. Volim ovaj klub, ne znam što bih rekao. Samo sam želio pomoći i nadam se da mogu učiniti i više", rekao je Henry.

"Osjećaj kada sam zabio gol bio je nevjerojatan. Zabiti gol za klub za koji navijate je divno. Ovo je divna prilika. Nikada ne znate kada ćete dobiti drugu i zato je bilo važno iskoristiti je", dodao je Henry.

Naravno, Arsene Wenger bio je presretan: "Bio je ovo dio sna, priča koju biste mogli ispričati djeci. Nažalost, ovakve su priče rijetke u nogometu, ali ponekad se događaju".

"Kad je Henry došao u poziciju za gol, pomislio sam `to je njegov kut`, ali me iznenadio. Nije forsirao udarac, imao je onaj posebni završetak, Henryjev završetak", dodao je trener.



FA Cup, osmina finala:

Arsenal – Leeds 1:0 (Henry 78)

Pročitajte više