Video - Predstavljen Reja: "Čuda je činio samo jedan čovjek, a on je završio na križu"

EDOARDO REJA predstavljen je nešto iz 11 sati na Poljudu kao novi trener splitskog Hajduka. 63-godišnjem talijanskom strategu nije manjkalo lijepih riječi za Split, Hajduk, Torcidu pa i predsjednika Svagušu, koji je napravio kratak uvod u svečanu press konferenciju prije no što je dao riječ Talijanu: "Neki me nisu shvaćali ozbiljno, a dolazak ovog trenera nakon braće Sharbiniji, poruka je njima do počnu. Ponavljam, dovest ću Hajduk na mjesto na koje pripada, a Reja, koji je 30 godina opstao u Italiji dobar je preduvjet za to."

"Velika mi je čast što sam ovdje, jer kao što vidite imam sijede vlasi i sjećam se Hajduka iz nekih drugih vremena, jednog velikog i poznatog kluba. Predsjednik Svaguša je pokazao veliki entuzijazam za napredak Hajduka i zbog toga sam jednim dijelom ja došao. Želimo Hajduk vratiti tamo gdje mu je mjesto i ja se nadam, odnosno napravit ću sve što je u mojoj moći da u naredne dvije godine, koliko sam potpisao ugovor, to i ostvarim", rekao je Reja.

"Kao što sam rekao, Hajduk je klub velike povijesti i ogroman mi je izazov pokušati izvući Hajduk iz ove teške situacije i vratiti ga tamo gdje pripada. Osjećam veliku odgovornosti i prema na ovim prostorima nadaleko poznatim navijačima, za koje znam da su baš poput onih napuljskih vatreni i puni velikih očekivanja. Ipak, nitko ne čini čuda, čuda je činio samo jedan čovjek, a on je završio na križu", rekao je novi strateg Bijelih.

"Nisam veliki govornik, ja sam terenski radnik"

Iako je odmah na početku priznao kako nije govornik već radnik koji svoja djela pokazuje na terenu, Reju se nije dalo "ugasiti", bio je zaista pun entuzijazma.

"Moram priznat da se čudno osjećam ovdje pred mikrofonima, ja nisam čovjek od velikih riječi, već od velikog rada na terenu. Zaista imam veliki entuzijazam i znam da je ovo jedna velika obveza. Dolazak u Hajduk novi je životni izazov za mene, nova država, novi narod i novi motivi za dokazivanjem. Dobra volja i želja za radom uvijek su u mojoj 32-godišnjoj trenerskoj karijeri davale ploda i ne sumnjam da će tako biti i ovdje", napomenuo je Edoardo Reja.

"Odmah krećemo u potjeru za Dinamom"

Svjestan je kako situacija u momčad nije dobra, ali i to da nema puno vremena za preinake. Ipak, obećava da će sve napraviti kako bi Hajduk u najkraćem vremenu stao na nogu i počeo juriti za Dinamom.

"Gledajte, kada trener nije prošao pripreme i kada nije ustrojio igrače i igru momčadi po svojoj želji, onda on u vrlo kratkom vremenu mora locirati kapacitete i složiti momčad po principu da posegneš za onim što imaš. Tako će biti i ovdje. Ipak, nevjerojatno je da momčad koja se prošle godine borila za naslov prvaka sada ovako loše izgleda. Ja se nadam da ćemo to uspješno riješiti u najkraćem roku, jer želimo sve napraviti da već ove godine po željama predsjednika pokušamo osvojiti naslov. Naravno to će biti vrlo teško, ali dati ćemo sve od sebe. Sljedeće godine, naravno, naslov prvaka je imperativ", istaknuo je Talijan.

"Menadžerski utjecaji neprihvatljivi su i očekujem podršku predsjednika i Uprave po tom pitanju"

Na koncu Talijan se osvrnuo i na menadžerske utjecaje koji levitiraju utrobom Poljuda, a zbog kojih he Reja upravo i doveden. Strateg ističe kako on to ne smatra prihvatljivim te kako se nada da će u tom slučaju Uprava i predsjednik stati iza njega, ili će razvrgnuti ugovor.

"Uvijek sve radim iz svoje glave i za mene menadžerski utjecaji nisu nešto što mogu prihvatiti i što smatram normalnim. U 32-godišnjoj trenerskoj karijeri dolazio sam naravno u takve situacije, ali ako tada Uprava i predsjednik ne stanu iza mene, ja odlazim iz kluba. To se nekoliko puta i dogodilo...", odgovorio je Reja.

Pročitajte više