Esport

VIDEO Prepoznajete li veliku pogrešku kod izvođenja ovog penala u FIFA-i 19?

Screenshot: FIFA 19

IGRAČ FIFA-e 19 pod nadimkom NotSoSuperQba je na Redditu objavio video nesvakidašnjeg jedanaesterca koji mu je protivnik zabio na nevjerojatan način. U igri je, naime, jedna velika pogreška i pogodak prema nogometnim pravilima nije regularan.

>Novi igrač Newcastlea ne želi na teren bez Guccijeve trakice

U FIFA-i 19 i dalje postoje brojni bugovi, a kako nova FIFA stiže 27. rujna, izgledno je da EA Sports većinu neće ni ispraviti. Iako je video objavljen zbog pogotka koji se zaista ne viđa često u popularnoj nogometnoj igri, drugi su korisnici primijetili da se zapravo radi o sudačkoj pogreški. Možete li je vi prepoznati?

The most bs pen I conceded to date from r/FIFA

Kako je jedanaesterac oblik slobodnog udarca, igrač koji ga izvodi ne može dvaput zaredom igrati loptom, čak i kad se ona odbije od okvira gola u igru, a upravo se to dogodilo u objavljenom videu. Zapravo je sudac trebao suditi indirekt i poništiti zgoditak, dok bi u slučaju da se radi o raspucavanju gol jednostavno ne bi računao. Igrači su, naravno, razočarani što se u popularnoj FIFA-i 19 ne slijede službena pravila. Da se radilo o meču na velikom turniru, ova bi situacija sigurno izazvala brojne reakcije.

Pročitajte više