VIDEO PSG pobijedio Lyon i osvojio kup Francuske

Foto: EPA

NOGOMETAŠI PSG-a osvojili su kup Francuske i tako kompletirali dvostruku krunu nakon što su prethodno osvojili prvenstvo. U finalu su na neutralnom terenu na stadionu Pierre-Mauroy, na kojem inače igra Lille, pred 50 tisuća gledatelja svladali Lyon 2:1. Parižanima je to 15. trofej nacionalnog kupa u povijesti kluba, a posljednji put su ga osvojili 2021. godine. Lyon ostaje na pet osvojenih kupova nakon poraza u svom prvom finalu od 2012. godine.

Dembele ključni čovjek pobjede

PSG je u vodstvo doveo Ousmane Dembele u 22. minuti utakmice. Nakon duge akcije Parižana, loptu je s lijeve strane centrirao Nuno Mendes, a Dembele je neobjašnjivo ostao potpuno sam na vrhu peterca. I vratar i obrana Lyona su jako loše reagirali tako da je Dembele vrlo lako zabio glavom.

U 34. minuti PSG dolazi do povećanja vodstva, a strijelac je bio Fabian Ruiz. Ovog puta je Dembele sustigao jednu loptu prije nego je prešla korner liniju te potom centrirao na drugu vratnicu preko vratara Lucasa Perrija. Na dva metra od gola je Ruiz prvo glavom pogodio vratnicu, a potom desnom nogom iz ponovljenog pokušaja zabio za povećanje vodstva. Nadu Lyonu je vratio Jake O'Brien golom u 55. minuti nakon udarca iz kuta, ali do kraja se rezultat nije mijenjao.

SVE GOLOVE S UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

 

Pročitajte više