Video - Reja nakon poraza: Neki su igrali za sebe, a ne za momčad

SPLITSKI Hajduk upisao je novi poraz na domaćem terenu. Nakon Zadra u 2. kolu, i Šibenik je uspio poraziti "Bile" jednim jedinim pogotkom. Iako je Hajduk dominirao gotovo cijelu utakmicu, nisu uspjeli zabiti pogodak iz nekoliko odličnih prilika.

U sastavu Hajduka nedostajao je samo kapetan Srđan Andrić i od Rejine momčadi očekivala se laka pobjeda. Talijan je na teren izveo najjaču moguću postavu, sa braćom Sharbini, Cernatom, Skokom, Oremušom, Strinićem, Šerićem, Maločom, Vejićem i Ibričićem. Subašić na vratima Hajduka nije primio pogodak već 506. minuta ili posljednjih pet utakmica.

U prvom dijelu Hajduk je imao potpunu kontrolu igre. Od prve minute Splićani su napadali. Prvi je udarac isprobao mladi, večeras odlično raspoloženi Oremuš, ali njegov udarac odlazi pored gola. U sljedećih pet minuta još je dva puta zapucao na Blaževićev gol, ali bez uspjeha. Braća Sharbini bili su vrlo aktivni, ali su i glavni krivci što Hajduk nije već na prvom dijelu došao u vodstvo. Odlično dodavanje starijeg brata Anas nije iskoristio, a ispred sebe imao je samo već svladanog vratara. Desetak minuta kasnije Skoko je uposlio Ahmada na sedam metara od gola, ali on puca slabo ravno u Blaževića. Kazna je stigla u 43. minuti. Ermin Zec iskoristio je odlično dodavanje Medvida u šesnaesterac, namjestio se i uputio loptu u lijevi kut Subašićevog gola. Bio je to prvi udarac Šibenika na gol domaćina u prvom poluvremenu.

Zvižduci za Anasa Sharbinija

U drugo poluvrijeme Hajduk je ušao bez Ahmada Sharbinija kojeg je zamijenio oporavljeni Paraiba. I dalje je najraspoloženiji Mirko Oremuš koji ubačajima s desnog boka stalno prijeti Blaževiću. Već nakon pet minuta ozlijedio se Maloča i morao ga je zamijeniti Pandža. Hajduk ne uspijeva probiti zid gostiju, a dobru priliku za pogodak propustio je ponovo Anas Sharbini u 58. minuti. Bivši igrač Rijeke igru je napustio u 73. minuti uz zvižduke s tribina, a umjesto njega ušao je Tičinović.

Do kraja utakmice Šibenik je uspješno držao domaćina pod kontrolom, ne dopuštajući mu ulazak u šesnaesterac. Zato je Cernat pokušao udarcem iz daljine. Prvi udarac išao je po travi i umalo završio pogotkom, ali je Blažević ulovio loptu sekundu prije Tičinovića. Drugi pokušaj Rumunja bio je s 30 metara iz slobodnog udarca u 85. minuti. Lopta je otišla visoko preko gola. Splićani definitivno nisu imali sreće u napadu, ali sreća ih je spasila i da ne prime još poneki gol, koji je uvijek prijetio iz kontranapada.

Hajdukov trener Eduardo Reja nikako nije mogao biti zadovoljan prikazanom igrom. Previše su prilika promašili igrači od kojih se najviše očekivalo.

"Nitko nam neće pokloniti pobjedu samo zato što smo Hajduk"

"Nismo igrali dobro. Početak utakmice bio je dobar, ali sve nakon 20. minute bilo je loše. Imali smo nekoliko odličnih prilika koje nismo smjeli propustiti. Znali smo da Šibenik igra na kontre, ne stvara puno prilika, ali ih realizira. Mi u drugom dijelu nismo stvarali opasne šanse", kazao je Reja za Sportnet.hr.

"Šibenik je poveo i do kraja kontrolirao utakmicu. Da smo mi zabili prvi jednu od onih šansi, nama bi bilo lakše kontrolirati utakmicu do kraja. Neki igrali ne igraju za momčad, nego za sebe. Večeras je propalo nekoliko akcija jer su igrači umjesto dodavanja igrali sami. Tako ne možemo pobjeđivati, jer to nisu tako dobri igrači da sami mogu riješiti utakmicu", govorio je Reja.

"Pobjedu treba zaraditi, a to moramo kao momčad. Nitko nam neće pokloniti pobjedu samo zato jer smo Hajduk, igrači toga moraju biti svjesni", zaključio je Reja i dodao kako od Anasa očekuje "da daje sve od sebe svaku utakmicu, za sebe, suigrače i navijače, a nije važno je li u formi ili ne".

Trener Šibenika Branko Karačić sretan je ishodom utakmice koja je njegovu momčad smjestila na drugo mjesto koje dijele s Cibalijom.

"Čestitam igračima na pobjedi. Htjeli smo iznenaditi na Poljudu i uspjeli smo.Nitko ovo nije očekivao, bili bismo zadovoljni i bodom, ali sad smo presretni", rekao je Karačić.

"Ne smijemo poletjeti. Imamo puno mladih novih igrača u odnosu na prošlu sezonu. Ne pobjeđuje se na Poljudu svaki dan, ali moramo nastaviti raditi kao i do sada", završio je trener Šibenika.

Pročitajte više