Video: Rekord na pomolu - Ribery transferom u United ruši Zidanea?

VODEĆI klub engleske Premier lige i aktualni prvak Lige prvaka, Manchester United, ponudio je Bayernu 70 milijuna eura za Francka Riberyja, tvrdi relevantni britanski list Guardian.

Bude li ponuda u minhenskom klubu prihvaćena bit će to rekordan transfer jednoga nogometaša u povijesti igre. Sadašnji rekordni transfer datira iz 2001. godine, a iznosi 66 milijuna koliko je Real Madrid platio Juventusu za Zinedinea Zidanea.

Riberyjev dolazak među "crvene vragove" mogao bi označiti i siguran prelazak Cristiana Ronalda u redove madridskoga Reala s kojim se povezuje već gotovo godinu dana, a kojeg obećava predsjednik u dolasku Florentino Perez. Neki engleski mediji, pak, pišu da će Ribery sletjeti na Old Trafford ukoliko Ronaldo ode u Real, što je još jedan potencijalni record-breaker ovih dana ponovo demantirao.

Budući da je Ribery sam najavio odlazak iz Münchena ukoliko se Bayern ne kvalificira u Ligu prvaka, a i odbija produljenje ugovora koji mu važi do 2011. godine njegov odlazak iz kluba nije nerealno očekivati. Pogotovo u kontekstu 70 milijuna eura i slabih Bayernovih igara.

Perez tjera Nizozemce iz Reala?

Potencijalni predsjednik Real Perez sprema se rasprodati nizozemski koloniju u “kraljevskom klubu” i tako uskladištiti stotinjak milijuna eura, pišu španjolski mediji.

Namaknutim novcem trebala bi se skupiti potrebna sredstva za kupnju novih pojačanja. Nogometaši koji će se naći u nogometnom izlogu trebali bi biti Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Royston Drenthe, Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar i Wesley Sneijder.

Prema pisanju Asa “kraljevski klub” je u posljednje dvije i pol godine potrošio 125 milijuna eura na dovođenje nizozemske šestorke, međutim, dotični, što zbog ozljeda, a što zbog prilagodbe, nisu pokazali ono što se od njih očekivalo.

Perez je svjestan da će morati pojačati sastav nizom kvalitetnih igrača želi li odigrati zapaženu ulogu na europskoj, ali i domaćoj nogometnoj sceni. Stoga španjolski mediji očekuju potpisivanje barem četiri nogometne zvijezde, a uz već opjevani mogući transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda, kao mogući kandidati za Realov dres spominju se Franck Ribery, Kaka, Cesc Fabregas, Xabi Alonso, David Villa i David Silva.

Deset najskupljih transfera svih vremena:

Zinedine Zidane (Juventus - Real Madrid 2001. 46 milijuna funti)
Luis Figo (Barcelona - Real Madrid 2000. 38,7 milijuna funti)
Hernan Crespo (Parma - Lazio 2002. 35,5 milijuna  funti)
Gianluigi Buffon (Parma - Juventus 2001. 32,6 milijuna funti
Robinho (Real Madrid - Manchester City 2008. 32,5 milijuna funti
Christian Vieri (Lazio - Inter Milan 1999. 32 milijuna funti)
Andrej Ševčenko (Milan - Chelsea 2006. 30,8 milijuna funti)
Dimitar Berbatov (Tottenham - Manchester United 2008. 30,75 milijuna funti)
Pavel Nedved (Lazio - Juventus 2001. 30,6 milijuna funti)
Rio Ferdinand (Leeds - Manchester United 2002. 29,1 milijuna funti)

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više