TRANSFERI

VIDEO Ribery kao Rocky: Spektakularno predstavljanje legende u Fiorentini

Foto: ACF Fiorentina

OKO 15 TISUĆA navijača Fiorentine na stadionu Artemio Franchi svjedočilo je spektakularnom predstavljanju nove zvijezde Viola.

Franck Ribery u 36. godini života i nakon 12 godina u Bayernu u kojem je osvojio sve, nije odabrao mirovinu ili odlazak na neko od očekivanih "groblja slonova" zaslužnih i isluženih nogometaša.

Umjesto Amerike, Bliskog ili Dalekog istoka, legendarno krilo za novi početak u penzionerskim danima odabralo je jednu od najjačih svjetskih liga.

Ribery je neočekivano, pa čak i senzacionalno, potpisao dvogodišnji ugovor s uglednim talijanskim klubom. 

Brojni kritičari ovog transfera isticali su da se Fiorentini nikako ne isplati dati 4,5 milijuna eura po sezoni nogometašu koji se opasno približio 40-ima, ali euforija koju je dolazak Riberyja izazvao u Firenci, pokazuje da je ovo bio pravi posao.

Na stadionu su se izgasila svjetla, mnoštvo je mrak obasjavalo mobitelima i skandiralo, a onda je kroz ljubičasti dim, uz "Eye Of The Tiger" s razglasa, na teren izašao Franck Ribery.

Ovakav šou i doček Fiorentina ni njeni navijači ne pamte. Jer i obožavani Batistuta tamo je došao kao mlad i relativno nepoznat igrač.

Gotovo tri desetljeća kasnije, euforiju u klubu i gradu izazvala je vremešna legenda, a Serie A sada osim CR7 ima i FR7. 

Pročitajte više