Video: Ribery opet spasio Francuze od blamaže, Nizozemci razmontirali Makedonce

REPREZENTACIJA Francuske svladala je na Stade de Franceu Litvu s 1:0 u kvalifikacijskoj skupini 7 za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Istim rezultatom su ''tricolori'' svladali Litvu i u subotu u Kaunasu. Tada je Franck Ribery zabio gol u 67. minuti za tri boda Francuza, a ovoga puta je poentirao u još kasnijoj fazi utakmice, odnosno u 75. minuti.

Budući da je zabio i u gostima kod Rumunjske (2:2), ovo je sjajnom Bayernovom ofenzivnom veznjaku bila već treća kvalifikacijska utakmicu u nizu u kojoj je bio strijelac i spasitelj izbornika Raymonda Domenecha.

Koliko je Francuska ipak bila bolje od Litve, svjedoči podatak da su Francuzi uputili 11 udaraca, 8 u okvir gola, a gosti tek dva, od kojih je jedan išao u okvir Mandandinog gola. Ovom pobjedom su Francuzi preskočili Litvu na drugom mjestu na ljestvici. Francuska sada ima 10 bodova iz 5 susreta, a Litva je uz utakmicu više ostala na 9.

Vodeća je Srbija s 12 bodova iz pet nastupa.

Austrija je u Klagenfurtu pobijedila Rumunjsku bez Chivua i Mutua s 2-1. Dvostruki strijelac za Austrijance bio je Erwin Hoffer, u 25. i 44. minuti, dok je strijelac za Rumunje bio Tanase u 24. minuti.

Nizozemci razmontirali Makedonce

Nogometaši Nizozemske nastavljaju suvereno koračati skupinom 9 euro-kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što će se 2010. godine održati u Južnoafričkoj republici.

U Amsterdamu su ovom prilikom pobijedili Makedoniju, momčad Srečka Kataneca, s 4:0. Zajedno sa subotnjom pobjedom protiv Škotske 3:0 nizozemski nogometaši Amsterdam Arenu napuštaju uz razliku pogodaka 7:0.

Ovo je, inače, bila peta pobjeda Nizozemca u isto toliko nastupa, a i razlika pogodaka je respektabilna. Postigli su 12 pogodaka, a primili samo jedan pogodak i to na gostovanju u Skopju.

Protiv Škotske su po pogodak postigli Kuyt, Van Persie i Huntelaar, a vrlo slični su bili strijelci i četiri dana kasnije. Dva puta je zabio Dirk Kuyt, jednom Huntelaar, a novi na popisu slavljenika je Rafael van der Vaart.

U drugom ogledu je Škotska u Glasgowu slavila protiv Islanda 2-1, te ih tako preskočila na ljestvici. Strijelac pobjedonosnog pogotka u 65. minuti bio je Darren Fletcher.

Kvalifikacije za SP, skupina 5:

Nizozemska - Makedonija 4:0 (Kuyt 16, 41, Huntelaar 25, Van der Vaart 88)

Škotska - Island 2-1 (McCormack 39, Fletcher 65 / Sigurdsson 54)

Redoslijed: 1. Nizozemska 15 (5), 2. Škotska 7 (5), 3. Island 4 (5), 4. Makedonija 3 (4), 5. Norveška 2 (4)

Skupina 7:

Francuska - Litva 1:0 (Ribery 75)

Austrija - Rumunjska 2:1 (Hoffer 25, 44 / Tanase 24)

Redoslijed: 1. Srbija 12 (5), 2. Francuska 10 (5), 3. Litva 9 (6), 4. Austrija 7 (5), 5. Rumunjska 4 (5), 5. Farski Otoci 1 (4)

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više