Video - Ronaldo i španjolski mediji udarili po sucu: "Nije svirao čisti jedanaesterac"

VEĆ prvi ovosezonski okršaj Real Madrida i Barcelone pobudio je veliki interes u španjolskim medijima. Madriđani su u prvoj utakmici finala Superkupa poveli preko Ozila, Villa i Messi su preokrenuli, a za konačnih 2:2 početkom nastavka zabio je Xabi Alonso.

> Mourinho izbjegao press konferenciju: "Imamo momčad koja se može nositi s Barcom"

"Kritike poslije prve utakmice polufinala Lige prvaka prošle sezone očito su isprovocirale Mourinha, koji se ovoga puta nije odlučio za pretjerano konzervativnu taktiku. Portugalac se lani nije osjećao ugodno, ali sad je pokazao da je naučio lekciju, ne dozvolivši totalnu dominaciju Barce", piše Marca:

"Najbolji odraz superiornosti Reala jest 20 udaraca prema vratima Barcelone. Mourinho je navijačima dao nadu, razlike su sada smanjene."

Ronaldo: Nastavit ćemo s napadima i u srijedu

As je posebnu pažnju posvetio sucu: "Fernando Teixeira nije prošao ugodno, ispraćen je zvižducima, a u dosta situacija bio nedorečen. Ipak, pogreške je jednako distribuirao", podvlači As, s kojim se ne slaže Cristiano Ronaldo.

Portugalac smatra da je sudac propustio dosuditi kazneni udarac zbog prekršaja Victora Valdesa nad njim u 82. minuti utakmice kada je vratar Barcelone s poda podigao lakat te ga zahvatio po nogama nakon čega je Ronaldo pao na pod:

"Bio je to čisti kazneni udarac, nema nikakve sumnje", rekao je ljutiti Ronaldo, uvjeren u dobro izdanje Reala i u uzvratu:

"Nastavit ćemo s napadima i u srijedu", dodao je.

Osim kritike sucu, As donosi i izjavu Realova direktora za institucionalne odnose, Emilija Butraguena, koji je razočaran rezultatom, ali i vrlo zadovoljan prezentacijom Madriđana:

"Suparništvo na vrhuncu, Teixeirino suđenje skandalozno"

"Prvih 25 utakmica smo bili fantastični, ali Barca je došla dva puta blizu gola i dvaput zabila. Ovo je potpuno nezaslužen rezultat, jer Real je trebao pobijediti s više od jednog gola razlike. Intenzitet i tempo koji su prevladavali u ovoj fazi sezone nisu normalni, i šteta je da nije stigla zaslužena nagrada. Bit će teško u srijedu osvojiti trofej, ali momčad je pokazala da je sposobna. Nadam se da ćemo biti učinkovitiji", rekao je Butragueno.

"Vratio se najveći sportski rivalitet", piše u komentaru dvoboja Mundo Deportivo: "Tri i pol mjeseca nakon posljednje utakmice, ponovno je na vrhuncu bilo suparništvo u svakom pogledu", a niti ovaj list nije propustio komentirati suđenje:

"Mnogi će reći da se upire prstom u suca kad ne ide dobro, ali ono kako je jučer sudio Fernando Teixeira bilo je skandalozno. Dopustio je tvrdu i nasilnu igru, a nevjerojatno je kako je uspio previdjeti Khedirino udaranje Abidala", zaključuje Mundo Deportivo.

Pročitajte više